Hoe maak ik een phpinfo-bestand aan?

Met een phpinfo-bestand kun je via jouw webbrowser een grote hoeveelheid informatie opvragen over de huidige PHP-configuratie van de server.

De informatie bevat onder andere de PHP-versie en server-informatie. Aangezien elk systeem anders is opgezet, wordt phpinfo() vaak gebruikt om configuratie-instellingen te controleren.

We hebben op één van onze servers een pagina die de phpinfo()-functie uitvoert
Hierin staan alle standaardinstellingen en de geladen extensies. Je kunt deze pagina bereiken door naar https://phpinfo.antagonist.nl/ te gaan.

Een phpinfo-bestand aanmaken

Het is mogelijk om op je eigen webhostingpakket een phpinfo-bestand aan te maken, zodat je de PHP-instellingen voor jouw specifieke pakket kunt bekijken. Dit gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Systeeminfo en bestanden' → 'Bestandsbeheer' en klik op de map 'public_html'.

Bestandsbeheer in DirectAdmin.

3. Klik op 'Bestand aanmaken', vul 'phpinfo.php' als bestandsnaam in en klik op 'Aanmaken'.

Een phpinfo-bestand aanmaken.

5. Ga nu met de muis op het net aangemaakte bestand staan en klik op 'Bestand bewerken'. Zet de onderstaande code in het bestand en klik op 'Opslaan' om het bestand op te slaan.

<?php

// Show all information, defaults to INFO_ALL
phpinfo();

?>

Een phpinfo-bestand aanmaken in DirectAdmin.

6. Je kunt nu de informatie opvragen door in je webbrowser naar https://www.voorbeeld.nl/phpinfo.php te gaan. Vervang hierbij 'voorbeeld.nl' met je eigen domeinnaam.