Hoe maak ik een phpinfo-bestand aan?

Met een phpinfo-bestand kun je via jouw webbrowser een grote hoeveelheid informatie opvragen over de huidige PHP-configuratie van de server.

De informatie bevat onder andere de PHP-versie en server-informatie. Aangezien elk systeem anders is opgezet, wordt phpinfo() vaak gebruikt om configuratie-instellingen te controleren.

Ter kennisneming
We hebben op één van onze servers een pagina die de functie phpinfo() uitvoert. Hierin staan alle standaardinstellingen en de geladen extensies. Je kunt deze pagina bereiken door naar https://phpinfo.antagonist.nl/ te gaan.

Een phpinfo-bestand aanmaken

Het is mogelijk om op je eigen webhostingpakket een phpinfo-bestand aan te maken, zodat je de PHP-instellingen voor jouw specifieke pakket kunt bekijken. Dit gaat als volgt:

1. Ga naar de 'File Manager', te vinden onder de categorie 'Your Account'.

Ga naar de 'File Manager' onder de categorie 'Your Account'.

2. Klik op de map 'public_html'.

Klik op de map 'public_html'.

3. Vul in het veld achter 'Create New File' de waarde 'phpinfo.php' en klik op 'Create'.
  4. Plaats de volgende code in het bestand en klik op de knop 'Save as' om het bestand op te slaan:
<?php

// Show all information, defaults to INFO_ALL
phpinfo();

?>

Je kunt nu de informatie opvragen door in jouw webbrowser naar https://jouw-domeinnaam/phpinfo.php te gaan. Vervang hierbij 'jouw-domeinnaam' met jouw eigen domeinnaam.