Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Welke PHP-versie kan ik het beste kiezen?

Het is belangrijk om goed na te denken over de PHP-versie die je gebruikt. De laatste PHP-versie heeft namelijk belangrijke voordelen, zoals meer snelheid, meer functionaliteit en minder belasting op je beschikbare resources. Kies daarom altijd voor de laatste PHP-versie als je website het toelaat. 

De beste keuze

Hieronder zie je per CMS welke PHP-versie je het beste kunt kiezen, ervan uitgaande dat je er de meest recente versie van draait.

  • WordPress: PHP 7.4
  • Drupal: PHP 7.3
  • PrestaShop: PHP 7.1
  • Magento: PHP 7.2
  • Joomla (3.5 of nieuwer): PHP 7.4
  • Joomla (2.x en 3.x): PHP 5.6

PHP-versie wijzigen

Dankzij de PHP-selector binnen DirectAdmin kun je heen en weer schakelen tussen PHP-versies om bijvoorbeeld te testen of bepaalde onderdelen van jouw website goed draaien.

Kies de PHP-versie en klik op 'Set as current'.

Voordat je van PHP-versie verandert, is het belangrijk om te controleren of jouw website of applicatie wel ondersteuning biedt voor het gebruik van de gekozen PHP-versie.

Treed er onverwacht toch een probleem binnen je website op, wanneer je naar andere PHP-versie overschakelt? Je kunt dan altijd weer terugschakelen naar de eerder ingestelde versie. Nadat je probleem het hebt opgelost, kun je dan weer naar de nieuwere versie schakelen.

PHP 5.3 t/m 7.0 - end of life

Op 14 augustus 2014 heeft PHP 5.3 de status end of life van de ontwikkelaars toegekend gekregen. Voor PHP 5.4 gebeurde dat op 3 september 2015 en voor PHP 5.5 op 21 juli 2016. PHP-versies ouder dan 5.5 worden dus niet langer ondersteund en geüpdatet. Eventuele bugs en beveiligingslekken in deze versie worden niet meer opgelost of gedicht.

PHP 5.6, 7.0 en 7.1 krijgen nog beveiligingsupdates, maar worden niet verder ontwikkeld. Als je nu nog een versie ouder dan PHP 7.1 gebruikt, dan is het dus sterk aan te raden om over te stappen op een nieuwere versie. Zo zorg je ervoor dat je website veiliger, sneller en efficiënter is. Overstappen kan eenvoudig via de PHP-selector in DirectAdmin.

Standaard PHP-versie

Als je bij ons een nieuw hostingpakket hebt besteld, dan wordt dit op het moment standaard met PHP 7.3 opgeleverd. Je hebt bij ons echter zelf de vrijheid om te bepalen welke PHP-versie je graag wilt draaien.

Wil je liever een oudere PHP-versie gebruiken, dan kun je dit wijzigen via de PHP-selector. Andersom geldt hetzelfde: draai je een oudere PHP-versie en wil je over op een nieuwere versie, dan kun je dat eenvoudig aanpassen in DirectAdmin.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.803 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100.

Geen cookies