Ik krijg een foutmelding na het PHP-versie wijzigen?

Ben je overgeschakeld naar een nieuwere PHP-versie en krijg je daarna bij het bezoek aan je website een foutmelding te zien? Dit betekent doorgaans dat een plugin of theme binnen je website nog geen ondersteuning biedt voor de PHP-versie waar je naar bent overgeschakeld.

Controleer in dat geval altijd eerst de error log in DirectAdmin. Dat helpt je bij het achterhalen waar het specifiek misgaat binnen je website. In de error log valt namelijk vaak exact terug te vinden welk bestand en/of welke regel problemen geeft.

Ter kennisneming
Stel dat er een onverwacht optreedt binnen je website wanneer je naar andere PHP-versie overschakelt, dan kun je altijd weer terugschakelen naar de eerder ingestelde versie totdat je het probleem hebt kunnen oplossen.

Handmatig een WordPress-plugin of -thema uitschakelen

Heb je een WordPress-website en in de error log komt een foutmelding naar voren die verwijst naar een plugin die je gebruikt? Je kunt dan proberen of het handmatig uitschakelen van de plugin het probleem verhelpt.

Bij WordPress kun je dit doen door bijvoorbeeld via de File Manager van DirectAdmin naar de volgende map te navigeren en daar via 'Rename' de map van de plugin te hernoemen:

/jouw-domeinnaam.nl/public_html/wp-content/plugins/

Wil je een thema uitschakelen, dan navigeer je niet naar de map 'plugins, maar naar de map 'themes':

/jouw-domeinnaam.nl/public_html/wp-content/themes/

Heet de map van de plugin of het thema 'voorbeeld' en hernoem je het naar 'voorbeeld_', dan wordt de plugin uitgeschakeld. Lost dat het probleem op, dan weet je dat daar de oorzaak zit.

Vervolgens kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van de plugin of het thema om te informeren of die bekend is met de foutmelding die onder de betreffende PHP-versie naar voren kwam.