Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik op mijn domein IPv6 inschakelen?

Domeinen op nieuwe pakketten worden bij ons standaard met zowel een IPv4- als IPv6-adres opgeleverd. Mocht je nog geen IPv6-adres aan je domein bij ons hebben gekoppeld, dan lees je in deze handleiding terug hoe je dat kunt regelen.

IPv6 inschakelen

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer''Domeinbeheer'.

De optie 'Domeinbeheer' in DirectAdmin.

3. Klik op je domeinnaam en ga naar 'Toegewezen IPs'.

4. Klik op de knop 'IP-adres toevoegen' en selecteer het IPv6-adres.

5. Zet het vinkje bij 'Voeg DNS-records toe voor dit IP-adres' aan het klik op 'IP-adres toevoegen' om het IPv6-adres aan je domein toe te voegen.

Het toevoegen van een IPv6-adres binnen DirectAdmin.

Merk op dat je na het inschakelen van IPv6 waarschijnlijk weinig verschil zult merken. Ten eerste, omdat jijzelf mogelijk nog via IPv4 met het internet verbonden bent. Ten tweede, omdat er als het goed is niets verandert aan de bereikbaarheid van je website. Je bent nu alleen wel klaar voor de toekomst!

Compatibiliteit

Ondanks dat IPv6 zeventien jaar na het eerste protocol is gepubliceerd, komen er de laatste jaren pas apparaten en software op de markt die ondersteuning bieden voor dit nieuwe protocol. Wij zorgen er daarom voor dat je website op twee IP-adressen te vinden is.

Je moet er echter wel rekening mee houden dat niet alle computers even goed om kunnen gaan met IPv6-adressen. Sterk verouderde besturingssystemen kunnen problemen hebben met dit nieuwe schema, ook als het naast een IPv4-adres bestaat.

Dat kan ervoor zorgen dat je website voor deze zeer selecte groep internetgebruikers niet altijd goed werkt. Opgemerkt moet wel worden dat een hoger percentage van de internetgebruikers websites zonder IPv6-adres niet kan bezoeken. Zowel een IPv4- als IPv6-adres hebben, is daarom aanbevolen.

IPv6 uitschakelen

Mocht je, bijvoorbeeld vanwege compatibiliteitsproblemen, IPv6 willen uitschakelen, volg dan de stappen hieronder.

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer''Domeinbeheer'.

De optie 'Domeinbeheer' in DirectAdmin.

3. Klik op je domeinnaam en ga naar 'Toegewezen IPs'.

4. Zet een vinkje voor het IPv6-adres welke je wilt verwijderen en klik vervolgens op 'Verwijderen'.

IPv6-adres binnen DirectAdmin verwijderen.

Wat is IPv6?

Het internet kan het beste worden voorgesteld als een postbedrijf dat pakketten van de verzender naar de ontvanger overbrengt. Om een pakket naar de goede ontvanger te sturen, is natuurlijk een adres nodig. Dat gebeurt met IP (Internet Protocol). Iedere computer op het internet heeft een eigen IP-adres. In de meeste huishoudens is dit overigens per internetverbinding. Als er twee computers op één modem aangesloten staan, dan hebben deze waarschijnlijk hetzelfde IP-adres.

Toen IP in 1981 werd bedacht, was nooit gerekend op het huidige massale gebruik. Er is toen dan ook een schema bedacht dat ruim 4 miljard IP-adressen mogelijk maakte, een ondenkbaar groot aantal voor die tijd. Wereldwijd is nu een tekort aan IP-adressen ontstaan; er zijn nog maar weinig IP-adressen over om nieuwe computers te kunnen adresseren. Al in 1998 werd een nieuw adressenschema gepubliceerd dat 340 sextiljoen (dat zijn 36 nullen) IP-adressen mogelijk maakte om dit te voorkomen.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100