Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Handleidingen, tips, premium diensten of vraag één van onze experts.

Waarom wijzigt Antagonist PHP-versies niet automatisch?

Als het draaien van de nieuwste PHP-versie zoveel voordelen heeft, waarom forceert Antagonist dan niet dat ieder pakket standaard de laatste versie draait? Dus ook bij de pakketten die met een oudere PHP-versie zijn opgeleverd?

Niet iedere website kan automatisch met de laatste PHP-versie overweg. Je moet inhoudelijk bekend zijn met de website om dat te weten. En de inhoudelijke werking kent de ontwikkelaar van de website het beste. Het kan immers ook een bewuste keuze zijn om nog een oudere PHP-versie te draaien, bijvoorbeeld omdat de ontwikkelaar van het CMS dat je gebruikt er nog geen update voor heeft uitgebracht.

Als we iedereen proactief naar de laatste versie zouden forceren, dan is het gevolg dat er ook websites tussen gaan zitten die niet meer goed werken. Niet-werkende websites wil je natuurlijk voorkomen. Als klant zijnde heb je bij ons daarom zelf de vrijheid om te bepalen welke PHP-versie je wilt gebruiken. Zo kun je op een geschikt moment de overstap maken.

We raden sterk aan om de laatste PHP-versie te gebruiken als je website er ondersteuning voor biedt. Dankzij de PHP-selector in DirectAdmin valt dat eenvoudig te testen. Je kunt daarmee snel tussen verschillende versies schakelen en controleren of alles nog goed werkt.

 
Geen cookies