Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:webhosting:advanced:faq-joomla [11-04-2019 11:33] (huidige)
Elmar Besselink aangemaakt
Regel 1: Regel 1:
 +====== FAQ: Joomla ======
 +In deze FAQ kan je veelgestelde vragen met betrekking tot Joomla terugvinden. Deze vragen hebben met name betrekking tot het updaten van Joomla zelf en foutmeldingen welke relatief eenvoudig op te lossen zijn. Mocht je een vraag hebben met betrekking tot je Joomla-installatie, kijk dan eerst of je vraag hieronder bij staat.
  
 +<note important>
 +**Belangrijk** \\ Wanneer je wijzigingen gaat aanbrengen aan je website, dan is het erg belangrijk om eerst [[nl:webhosting:setup:backup|een backup]] te maken van je pakket voordat je iets aan gaat passen. Zo heb je altijd een werkende situatie waar je op terug kan vallen.
 +</note>
 +
 +===== Hoe kan ik magic_quotes uitzetten? =====
 +Het kan voorkomen dat je de melding **'Your host needs to disable magic_quotes'** te zien krijgt, wanneer je in wilt loggen op de backend (doorgaans via %%https://jouwdomeinnaam.nl/administrator%% te bereiken) van je Joomla-installatie.
 +
 +Op onze servers staat magic_quotes namelijk standaard aan. Dit is een oude module die in PHP is verwerkt en wordt door Joomla niet meer gebruikt.
 +
 +Je kan dit eenvoudig oplossen door je PHP-versie naar minimaal versie 5.4 te wijzigen in plaats van PHP 5.3. Hoe je de PHP-versie op je pakket kan wijzigen, kan je in [[nl:webhosting:advanced:php-selector|deze handleiding]] terugvinden.
 +
 +===== Ik kan geen afbeeldingen uploaden. Hoe kan dit? =====
 +Dit is een veelvoorkomend probleem binnen Joomla. Dit heeft vrijwel altijd te maken met [[nl:webhosting:security:chmod|bestandsrechten]] die niet goed staan. Om dit probleem te verhelpen, kan je de rechten van de systeem-mappen van Joomla (bijvoorbeeld via de File Manager in DirectAdmin) allemaal op **755** zetten.
 +
 +===== Hoe kan ik Joomla 1.5.x naar 3.x upgraden? =====
 +Het is niet mogelijk om gemakkelijk Joomla 1.5.x of 2.5.x naar Joomla 3.x te updaten. Er is hierbij namelijk sprake van een migratie in plaats van een update. Joomla heeft hier wel een aantal handleidingen voor geschreven hoe dit in zijn werk gaat. Je zult de stappen die zij beschrijven, moeten opvolgen om uiteindelijk naar deze versies te kunnen migreren. Je kan deze handleidingen op de volgende pagina's van hun website vinden:
 +
 +  * [[https://docs.joomla.org/Joomla_1.5_to_3.x_Step_by_Step_Migration/nl|Van Joomla 1.5.x naar Joomla 3.x]]
 +  * [[https://docs.joomla.org/Joomla_2.5_to_3.x_Step_by_Step_Migration/nl|Van Joomla 2.5.x naar Joomla 3.x]]
 +
 +===== Kan ik Joomla 1.5.x niet upgraden en/of te importeren via Installatron? =====
 +Joomla 1.5 is niet te upgraden en/of te importeren via Installatron. De reden hiervoor is dat Joomla 1.5.x sterk verouderd is en niet meer ondersteund wordt door de ontwikkelaars. Om deze reden ondersteunt Installatron zelf Joomla 1.5.x ook niet (meer).
 +
 +Wanneer je toch gebruik maakt van Joomla 1.5.x, dan is het vanuit beveiligingsoogpunt sterk aan te raden om naar de meest recente versie te migreren, of een geheel nieuwe website te ontwikkelen in de meest recentelijke versie van Joomla.
 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.803 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100.

Geen cookies