Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:webhosting:advanced:cronjob [29-07-2019 14:44]
Elmar Besselink
nl:webhosting:advanced:cronjob [29-07-2019 14:49] (huidige)
Elmar Besselink
Regel 48: Regel 48:
 </code> </code>
  
-Een PHP-script in je public_html-map kun je dan aanroepen met het commando:+Een PHP-script in je public_html-map kun je dan aanroepen met het onderstaande commando. Vervang 'deb12345' met je eigen deb-nummer en 'voorbeeld.nl' met je eigen domeinnaam.
  
 <code> <code>
Regel 54: Regel 54:
 </code> </code>
  
-Let op de spatie. Let er ook op dat eventuele output van deze scripts naar het hoofde-mailadres wordt gestuurd van jouw pakket (aangeduid door jouw deb-nummer, of in het geval van een gebruiker onder een reseller, de gebruikersnaam). Daarnaast zijn heel veel variabelen anders dan wanneer je voorbeeld.nl/script.php aan zou roepen. Eén van de belangrijkste punten is dat relatieve paden niet zullen werken; je moet absolute paden gebruiken (eventueel met behulp van de variabelen binnen $_SERVER).+Let op de spatie. Let er ook op dat eventuele output van deze scripts naar het primaire e-mailadres wordt gestuurd van jouw pakket (aangeduid door jouw deb-nummer, of in het geval van een gebruiker onder een reseller, de gebruikersnaam). Daarnaast zijn heel veel variabelen anders dan wanneer je voorbeeld.nl/script.php aan zou roepen. Eén van de belangrijkste punten is dat relatieve paden niet zullen werken; je moet absolute paden gebruiken (eventueel met behulp van de variabelen binnen $_SERVER).
  
-Je kunt ook een pagina van buiten aanroepen, alsof iemand de pagina vanaf je website aanroept. Dat kun je doen met het commando:+Je kunt ook een pagina van buiten aanroepen, alsof iemand de pagina vanaf je website aanroept. Dat kun je doen met het volgende commando. Vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domeinnaam.
  
 <code> <code>
-/usr/local/bin/wget -O - -q -t 1 http://voorbeeld.nl/script.php+/usr/local/bin/wget -O - -q -t 1 https://voorbeeld.nl/script.php
 </code> </code>
  
 Je omzeilt dan het probleem dat de relatieve paden niet meer kloppen, maar je script kan dan wel door iedereen aangeroepen worden. Bovendien is dit **niet** geschikt voor een cron die vaker dan 1x per dag uit wordt gevoerd en zou alleen mogen dienen als laatste optie als al het voorgaande niet blijkt te werken. Dataverkeer gegenereerd door dit type cron zal overigens twee keer mee worden gerekend (aangezien de output wordt geüpload en gedownload op dezelfde server). Je omzeilt dan het probleem dat de relatieve paden niet meer kloppen, maar je script kan dan wel door iedereen aangeroepen worden. Bovendien is dit **niet** geschikt voor een cron die vaker dan 1x per dag uit wordt gevoerd en zou alleen mogen dienen als laatste optie als al het voorgaande niet blijkt te werken. Dataverkeer gegenereerd door dit type cron zal overigens twee keer mee worden gerekend (aangezien de output wordt geüpload en gedownload op dezelfde server).
 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.254 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Winnaar beste registrar 2017 en 2018.

Geen cookies