Hoe activeer ik HTTPS in WordPress?

In deze handleiding wordt toegelicht hoe je HTTPS in WordPress kunt activeren, zowel bij een nieuwe als een bestaande installatie. Meer documentatie over WordPress kun je ook hier op hun website terugvinden.

Nieuwe installatie

Wanneer je met een nieuwe WordPress-installatie aan de slag gaat, dan is het te adviseren de applicatie gelijk op HTTPS te installeren. Op die manier hoef je niet achteraf handmatig nog mixed content op te lossen. Dit gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin.
2. Klik op 'WordPress', te vinden onder het kopje 'Featured Applications'.

Het kiezen van WordPress in Installatron.

3. Klik op de knop 'install this application'.

Het installeren van WordPress via Installatron.

4. Zorg dat je in het veld onder 'Domain' je domeinnaam met 'https' ervoor hebt staan.

Het kiezen van de locatie waar je WordPress wilt installeren.

5. Vul de overige instellingen naar wens in.
6. Klik onderaan op 'Install'.
7. Wacht tot de installatie is afgerond.
8. Stuur je website naar HTTPS door met deze stappen.
9. Na het afronden van stap 8 bezoek je automatisch je domeinnaam over HTTPS.

Bestaande installatie

Belangrijk
Controleer eerst of je jouw webruimte correct hebt ingesteld voor SSL.

Het is mogelijk dat je al een bestaande WordPress-installatie hebt, die je eerder op HTTP hebt geïnstalleerd. De kans is groot dat je website dan mixed content bevat als je het over HTTPS benadert. Hoe los je dat op?

Voor WordPress zijn er plugins beschikbaar die het meeste werk voor je uit handen nemen, bijvoorbeeld Really Simple SSL. De plugin zet HTTP-URLs dynamisch om naar HTTPS-URLs.

Het oplossen van mixed content en het doorsturen naar HTTPS via die plugin gaat als volgt:

1. Ga naar https://je-domeinnaam/wp-admin/ en log in op het dashboard van je WordPress-website.

Ter attentie
Dus met 'https' ervoor. Vervang 'je-domeinnaam.nl' met je eigen domeinnaam.

2. Klik op 'Plugins''Nieuwe plugins'.
3. Zoek op 'Really Simple SSL' en klik op 'Nu installeren'.

Het installeren van Really Simple SSL in WordPress.

4. Klik op 'Activeren' om de plugin te activeren.
5. De plugin controleert of er een SSL-certificaat aanwezig is.

SSL activeren via Really Simple SSL.

6. Als die controle slaagt, dan klik je op 'Ok, SSL activeren!'.

HTTPS succesvol geactiveerd in WordPress.

De plugin lost nu vanzelf de mixed content op en stuur je website naar HTTPS door. Leeg voor de zekerheid nog even de cache in je browser. Bezoek daarna je website om te controleren of je het slotje ziet.

Resellers

SSL-vormen & validatie