Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Wat is SSL?

Communicatie over het internet is normaliter openbaar. Alles wat over het internet gaat, kan worden onderschept. Een manier om onderscheppen onmogelijk te maken, is door de verbindingen van en naar je website te versleutelen. Dit versleutelen gebeurt met SSL (Secure Sockets Layer).

Om je website over een versleutelde HTTPS-verbindingen te kunnen benaderen, heb je een SSL-certificaat nodig. Met een SSL-certificaat versleutel je het verkeer van en naar je website, waardoor derden geen van de verstuurde gegevens meer kunnen inzien.

Een SSL-certificaat wordt uitgegeven door een Certificate Authority (CA). Hierbij getuigt de CA dat het toebehoort aan de persoon of organisatie die in het certificaat wordt vermeld. Zodoende controleren zij de identiteit van de aanvrager. Het is dus niet Antagonist die dit doet, maar de CA. Die treedt op als faciliterende en controlerende partij.

Ter kennisneming
Voor websites die wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie verwerken, is SSL een absolute aanrader. Het kan een groot probleem zijn als bij deze websites dataverkeer wordt onderschept. Goede voorbeelden zijn internetfora en webshops.

Gerelateerde vragen

SSL instellen

SSL-vormen en validatie

Technisch

Resellers

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Cookiebeleid