Welke SSL-configuratie moet ik kiezen?

Als je in DirectAdmin naar 'Domeinbeheer' gaat en daar op je domein klikt, dan zie bij 'private_html instellen' dat je de keuze uit twee opties hebt. Wat kies je?

HTTPS voor de public_html of de private_html.

Symlink (aanbevolen)

Het gebruik van de optie 'Symlink van private_html naar public_html' is de meestvoorkomende constructie en ook wat wij adviseren. Bij een aanvraag over HTTPS wordt dan de website die in de public_html-map staat getoond. In vrijwel alle gevallen is dat wenselijk.

Private_html (alternatief)

Je kiest deze optie als je over HTTPS een andere website dan over HTTP wilt tonen. Je kunt dan dus twee verschillende websites hebben:

• één op http://www.voorbeeld.nl (in de public_html-map);
  • één op https://www.voorbeeld.nl (in de private_htm-map).

In de praktijk komt deze constructie bijna niet (meer) voor. Als HTTPS beschikbaar is, dan kun je namelijk beter alles over HTTPS laten verlopen in plaats van bepaalde delen over HTTP. Deze instelling raden we dus niet aan.

Benader je jouw domein over HTTPS en krijg je een placeholder te zien?
Vaak is dat de placeholder in de private_html-map. Moet je website in de public_html-map over HTTPS, kies dan voor de optie 'Symlink van private_html naar public_html'.

SSL-constructie aanpassen

Je kunt als volgt bepalen welke SSL-constructie je hanteert.

Ga je van een private_html-map naar een symlink?
Je zult dan je bij het opslaan van de wijziging een melding krijgen dat de private_html-map wordt geleegd. Wees er dus zeker van dat daar geen belangrijke data staat.

1. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Domeinbeheer'.

De optie 'Domeinbeheer' in DirectAdmin.

2. Klik op je domeinnaam.

Een domeinnaam bewerken bij 'Domeinbeheer'.

3. Zet een vinkje naast 'Beveiligde SSL-verbinding' (als deze er nog niet stond) en klik op 'Bewerken'.

De SSL-instellingen van een domein controleren.

4. Klik vervolgens op 'private_html instellen', kies de gewenste optie en klik op 'Opslaan'.

HTTPS voor de public_html of de private_html.