Welke SSL-configuratie moet ik kiezen?

Als je in DirectAdmin naar 'Domain Setup' gaat en daar op je domeinnaam klikt, dan zie bij 'private_html setup' dat je de keuze uit twee opties hebt. Wat kies je?

Symbolic link (aanbevolen)

Het gebruik van de optie 'Use a symbolic link …' is de meestvoorkomende constructie en ook wat wij adviseren. Bij een aanvraag over HTTPS wordt dan de website die in de map /public_html/ staat getoond. In vrijwel alle gevallen is dat wenselijk.

HTTPS voor de public_html of de private_html?

Private_html (alternatief)

Je kiest deze optie als je over HTTPS een andere website dan over HTTP wilt tonen. Je kunt dan dus twee verschillende websites hebben:

• één op http://www.voorbeeld.nl (in de map /public_html/);
  • één op https://www.voorbeeld.nl (in de map /private_html/).

In de praktijk komt deze constructie bijna niet (meer) voor. Als HTTPS beschikbaar is, dan kun je namelijk beter alles over HTTPS laten verlopen in plaats van bepaalde delen over HTTP. Deze instelling raden we dus niet aan.

Ter kennisneming
Benader je jouw domein over HTTPS en krijg je een placeholder in plaats van je website te zien? Vaak betreft dat de placeholder in de map /private_html/. Wi je dat je website in de map /public_html/ over HTTPS gaat, dan moet je voor de optie 'Use a symbolic link …' kiezen.

SSL-constructie aanpassen

Je kunt als volgt bepalen welke SSL-constructie je hanteert:

1. Klik onder 'Your Account' op 'Domain Setup'.

Klik onder 'Your Account' op 'Domain Setup'.

2. Klik op je domeinnaam.

Klik op je domeinnaam.

3. Zet een vinkje naast 'Secure SSL', als deze er nog niet stond.

4. Klik dan op 'Save' in het bovenste vak en klik dan opnieuw op jouw domeinnaam.

5. Vervolgens kun je in het vak 'private_html setup' de gewenste optie kiezen.

In het vak 'private_html setup' kun je de de gewenste SSL-optie kiezen.

6. Klik op de gewenste optie en daarna op de knop 'Save' om de wijziging op te slaan.

Belangrijk
Als je 'Use a directory named private_html' hebt aangevinkt en je kiest voor 'Use a symbolic link …', dan zul je bij het opslaan een melding krijgen dat de map /private_html/ wordt geleegd. Wees dus zeker dat daar geen belangrijke data staat.