Kan ik op een Resellerpakket gratis SSL gebruiken?

Ja, dat is mogelijk. Alle domeinnamen die aanwezig zijn als je het toegangsniveau op 'Gebruiker' zet, hebben standaard Basis SSL. Bevat de website geen mixed content en stuur je alles naar HTTPS door, dan zal het slotje zich in de adresbalk tonen.

Voor aangemaakte gebruikers op het Resellerpakket, dus die bij 'Accountbeheer' → 'Gebruikersoverzicht' zichtbaar zijn, kan het ook. Echter, dat forceren we bewust niet. Wil je als reseller voor gebruikers ook Basis SSL beschikbaar maken, dan dien je hiervoor een bestand op je resellerhosting aan te maken.

Als jij je pakket in of na juli 2018 hebt aangeschaft, dan is dit bestand standaard al aanwezig. Heb je het pakket eerder aangeschaft en wil je gratis Basis SSL voor domeinen van je gebruikers, dan lees je in deze handleiding hoe je dat doet.

Het benodigde SSL-bestand aangemaakt?
Binnen uiterlijk een aantal uur worden dan voor alle domeinen op gebruikersniveau een gratis Basis SSL-certificaat opgeleverd. Die domeinen zijn dan dus over HTTPS te benaderen.

Basis SSL activeren

1. Log in op DirectAdmin van je Resellerpakket.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Kijk of het toegangsniveau op 'Reseller' staat en ga in het menu naar 'Systeeminfo en bestanden' → 'Bestandsbeheer'.

Bestandsbeheer op het Resellerpakket.

3. Klik onderaan op 'Bestand aanmaken'

Een nieuw bestand aanmaken in DirectAdmin.

5. Voer bij 'Bestandsnaam' de waarde .antagonist-letsencrypt-allow-subusers in (met punt ervoor) en klik op 'Aanmaken'.

Het SSL-bestand aanmaken in DirectAdmin.

De SSL-certificaten voor de domeinen van je gebruikers zullen nu binnen een aantal uur actief zijn. Ter controle kun je het domein in de browser met https:// ervoor invoeren. Krijg je geen beveiligingsmelding, dan is het SSL-certificaat actief. Controleer daarna de SSL-configuratie van je gebruikers, los waar nodig mixed content binnen de websites op en stuur de domeinen door naar HTTPS.

Het is van belang om het aangemaakte bestand te laten staan
Verwijder je het bestand, dan zullen de actieve Basis SSL-certificaten niet worden verlengd.