Kan ik op een reseller-pakket gratis SSL gebruiken?

Ja, dat is mogelijk. Alle domeinnamen die op 'User Level' aanwezig zijn, hebben standaard Basis SSL. Bevat de website geen mixed content en stuur je alles naar HTTPS door, dan zal het slotje zich in de adresbalk tonen.

Voor aangemaakte gebruikers op het reseller-pakket, dus die bij 'Reseller Level' → 'List Users' zichtbaar zijn, kan het ook. Echter, dat forceren we bewust niet. Wil je als reseller voor gebruikers ook Basis SSL beschikbaar maken, dan dien je hiervoor een bestand op je reseller-hosting aan te maken.

Als jij je pakket in of na juli 2018 hebt aangeschaft, dan is dit bestand standaard al aanwezig. Heb je het pakket eerder aangeschaft en wil je gratis Basis SSL voor domeinen van je gebruikers, dan lees je in deze handleiding hoe je dat doet.

Ter kennisneming
Nadat het benodigde bestand is aangemaakt, wordt binnen uiterlijk een aantal uur voor alle bij 'Reseller Level''List Users' zichtbare domeinen een gratis Basis SSL-certificaat opgeleverd. Die domeinen zijn dan dus over HTTPS te benaderen.

Basis SSL activeren

1. Log in op DirectAdmin van je reseller-pakket.

2. Klik op 'Files' (binnen het niveau 'Reseller Level').

De knop 'Files' in DirectAdmin van het reseller-pakket.

3. Vul bij 'Create New File' de waarde .antagonist-letsencrypt-allow-subusers in (dus met punt ervoor).

Het aanmaken voor het bestand van Basis SSL op een reseller-pakket.

5. Klik op 'Create'.

Het aanmaken van het bestand voor Basis SSL.

6. Klik op 'Save As'. Je hoeft het bestand dus geen inhoud te geven.

Belangrijk
Het is van belang om het aangemaakte bestand te laten staan. Verwijder je het bestand, dan zullen de actieve Basis SSL-certificaten niet meer worden verlengd.

De SSL-certificaten voor de domeinen van je gebruikers zullen nu binnen een aantal uur actief zijn. Ter controle kun je het domein in de browser met https:// ervoor invoeren. Krijg je geen beveiligingsmelding, dan is het SSL-certificaat actief. Controleer daarna de SSL-configuratie van je gebruikers, los mixed content op binnen de websites waar nodig en stuur de domeinen door naar HTTPS.