Hoe kan ik voor Prestashop SSL instellen?

In deze handleiding wordt toegelicht hoe je voor Prestashop SSL kunt instellen, zowel bij een nieuwe als een bestaande installatie. Meer documentatie over Prestashop kun je ook op hun website terugvinden.

Nieuwe installatie

Als je met een nieuwe Prestashop-installatie aan de slag gaat, dan is het te adviseren de applicatie gelijk op HTTPS te installeren. Op die manier hoef je niet achteraf handmatig nog mixed content op te lossen. Dit gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik op 'Prestashop', te vinden onder het kopje 'Featured Applications'.

Het kiezen van Prestashop in Installatron.

3. Klik op de knop 'install this application'.

Het installeren van Prestashop via Installatron.

4. Zorg dat je in het veld onder 'Domain' je domeinnaam met 'https' ervoor hebt staan.

Het bepalen van de locatie waar je Prestashop wilt installeren.

5. Vul de overige instellingen naar wens in en klik onderaan op 'Install'.

6. Wacht tot de installatie is afgerond en ga verder met de stappen bij 'Bestaande installatie' hieronder.

Bestaande installatie

Het is mogelijk dat je al een bestaande Prestashop-installatie hebt, die je eerder op HTTP hebt geïnstalleerd. Je kunt als volgt instellen dat die installatie alles naar HTTPS doorstuurt.

Belangrijk
Check eerst of er geen mixed content binnen je website aanwezig is. Je kunt dat zien door eerst 'handmatig' je domeinnaam over HTTPS te benaderen. Controleer tevens of je jouw webruimte correct voor SSL hebt ingesteld.

1. Log in op het dashboard van je Prestashop-appplicatie.

Log in op het dashboard van je Prestashop-appplicatie.

2. Klik links het menu op 'Preferences' en klik daarna op 'General'.

Klik links het menu op 'Preferences' en klik daarna op 'General'.

3. Wijzig de instelling 'Enable SSL' naar 'Yes' en klik onderaan op 'Save'.

Wijzig de instelling 'Enable SSL' naar 'Yes' en klik onderaan op 'Save'.

4. Wijzig de instelling 'Enable SSL on all pages' naar 'Yes' en klik onderaan op 'Save'.

Wijzig de instelling 'Enable SSL on all pages' naar 'Yes' en klik onderaan op 'Save'.

5. Klik bovenaan op 'Opslaan' om de wijziging op te slaan.

6. Als je nu jouw domeinnaam bezoekt, dan zul je zien dat het standaard over HTTPS gaat.