Hoe kan ik voor Magento SSL instellen?

In deze handleiding wordt toegelicht hoe je voor Magento SSL kunt instellen, zowel bij een nieuwe als een bestaande installatie. Meer documentatie over Magento kun je ook op hun website terugvinden.

PHP-instellingen

Als je Magento 2 via Installatron op je pakket wilt installeren, dan dien je te zorgen dat je in de PHP-selector een aantal instellingen correct hebt staan:

• het is aan te raden minimaal PHP 7 te gebruiken;
  • de modules bcmath, intl en mbstring moeten zijn aangevinkt;
  • de memory_limit dient in ieder geval op '128M' te staan (het liefst nog hoger).

Je kunt de PHP-selector in DirectAdmin onder de categorie 'Advanced Features' terugvinden:

• daar kun je de modules bcmath, intl en mbstring aanvinken;
  • bij 'Show PHP Settings' kun je de memory_limit ophogen;
  • vergeet niet de wijzigingen op te slaan door op 'Save' te klikken.

Pas je dit niet aan, dan zal Installatron tijdens de installatie de volgende twee foutmeldingen teruggeven:

php-intl-version-minimum v1 (detected: OFF)
php-memory-limit 128MB (detected: 96MB)

Nieuwe installatie

Als je met een nieuwe Magento-installatie aan de slag gaat, dan is het handig om de applicatie gelijk op HTTPS te installeren. Op die manier hoef je niet achteraf mixed content op te lossen en het handmatig naar HTTPS door te sturen. Dit gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik op 'Magento', te vinden onder het kopje 'Featured Applications'.

Het kiezen van Magento in Installatron.

3. Klik op de knop 'install this application'.

Het installeren van Magento via Installatron.

4. Zorg dat je in het veld onder 'Domain' je domeinnaam met 'https' ervoor hebt staan.

Het bepalen van de locatie waar je Magento wilt installeren.

5. Vul de overige instellingen naar wens in en klik onderaan op 'Install'.

6. Wacht tot de installatie is afgerond.

7. Als je nu jouw domeinnaam bezoekt, dan zul je zien dat het standaard over HTTPS gaat.

Bestaande installatie

Het is mogelijk dat je al een bestaande Magento-installatie hebt, die je eerder op HTTP hebt geïnstalleerd. Je kunt als volgt instellen dat die installatie naar HTTPS wordt doorgestuurd.

Belangrijk
Check eerst of er geen mixed content binnen je website aanwezig is. Je kunt dat zien door eerst 'handmatig' je domeinnaam over HTTPS te benaderen. Controleer tevens of je jouw webruimte correct voor SSL hebt ingesteld.

1. Log in op het dashboard van je Magento-appplicatie.

Log in op het dashboard van je Magento-appplicatie.

2. Klik links in het menu op 'Stores' en daarna op 'Configuration'.

Klik links in het menu op 'Stores' en daarna op 'Configuration'.

3. Klik in het kader 'General' op 'Web' en klik op 'Base URLs'.

4. Zorg dat in het veld achter 'Base URL' je domeinnaam met 'https' ervoor staat.

Zorg dat in het veld achter 'Base URL' je domeinnaam met 'https' ervoor staat.

5. Klik op 'Base URLs (Secure)'.

6. Zorg dat in het veld achter 'Secure Base URL' je domeinnaam met 'https' ervoor staat.

Zorg dat in het veld achter 'Secure Base URL' je domeinnaam met 'https' ervoor staat.

7. Wijzig de instelling bij 'Use Secure URLs on Storefront' en 'Use Secure URLs in Admin' naar 'Yes'.

Wijzig de instelling bij 'Use Secure URLs on Storefront' en 'Use Secure URLs in Admin' naar 'Yes'.

8. Klik bovenaan op 'Save Config'.

9. Ga naar 'Cache Management' en leeg de betreffende caches die Magento aangeeft.

10. Als je nu jouw domeinnaam bezoekt, dan zul je zien dat het standaard over HTTPS gaat.