Hoe kan ik voor Joomla SSL instellen?

In deze handleiding wordt toegelicht hoe je voor Joomla SSL kunt instellen, zowel bij een nieuwe als een bestaande installatie. Verdere documentatie over Joomla kun je op hun website terugvinden.

Nieuwe installatie

Als je met een nieuwe Joomla-installatie aan de slag gaat, dan is het te adviseren de applicatie gelijk op HTTPS te installeren. Op die manier hoef je niet achteraf handmatig in te stellen om alles naar HTTPS door te sturen. Ook voorkom je dat je mixed content moet oplossen. Dit gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik op 'Joomla', te vinden onder het kopje 'Featured Applications'.

Het kiezen van Joomla in Installatron.

3. Klik op de knop 'install this application'.

Joomla installeren via Installatron.

4. Zorg dat je in het veld onder 'Domain' je domeinnaam met 'https' ervoor hebt staan.

Bepaal de locatie waar je Joomla-installatie geïnstalleerd moet worden.

5. Vul de overige instellingen naar wens in en klik onderaan op 'Install'.

6. Wacht tot de installatie is afgerond.

7. Als je nu jouw domeinnaam bezoekt, dan zul je zien dat het standaard over HTTPS gaat.

Bestaande installatie

Het is mogelijk dat je al een bestaande Joomla-installatie hebt die je eerder op HTTP hebt geïnstalleerd. Je kunt als volgt instellen dat die installatie over HTTPS gaat.

Belangrijk
Check eerst of er geen mixed content binnen je website aanwezig is. Je kunt dat zien door eerst 'handmatig' je domeinnaam over HTTPS te benaderen. Controleer tevens of je jouw webruimte correct voor SSL hebt ingesteld.

1. Log in op het dashboard van je Joomla-appplicatie.

Log in op het dashboard van je Joomla-appplicatie.

2. Klik bovenin het menu op 'Systeem' en klik daarna op 'Algemene instellingen'.

Klik bovenin het menu op 'Systeem' en klik daarna op 'Algemene instellingen'.

3. Ga naar het tabblad 'Server'.

4. Kies onder 'Server-instellingen' bij 'Forceer SSL' de optie 'Gehele website'.

Kies onder 'Server-instellingen' bij 'Forceer SSL' de optie 'Gehele website'.

5. Klik bovenaan op 'Opslaan' om de wijziging op te slaan.

6. Als je nu jouw domeinnaam bezoekt, dan zul je zien dat het standaard over HTTPS gaat.