Heb ik voor een SSL-certificaat een eigen IP-adres nodig?

Nee, dat is niet nodig. We maken op onze servers gebruik van SNI (Server Name Indication). SNI is een uitbreiding van SSL en TLS. Die zorgt er bij het maken van verbinding voor dat bekend is welke hostname de bezoeker moet gebruiken.

Doordat we SNI hanteren, is het mogelijk om verschillende certificaten op één IP-adres te gebruiken. Het grote voordeel hiervan is dat je op ons platform voor een SSL-certificaat dan ook geen apart IP-adres nodig hebt.