We plaatsen een cookie voor Google Analytics om onze website te verbeteren

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe verschilt gratis SSL van een betaald SSL-certificaat?

Antagonist biedt gratis Basis SSL, maar ook betaalde SSL-certificaten. Voor al onze SSL-certificaten gebruiken we de hoogste encryptie, dus dat is gelijk. Wat is dan wel het verschil tussen gratis Basis SSL en betaalde SSL-certificaten?

Encryptie en validatie

Het is belangrijk om eerst twee belangrijke functies van SSL te benoemen om de verschillen te verduidelijken.

  1. Encryptie zorgt dat bezoekers van je website over een veilige, versleutelde HTTPS-verbinding kunnen communiceren.
  2. Validatie zorgt ervoor dat iemand ervan kan uitgaan dat degene met wie ze communiceren ook daadwerkelijk is wie die zegt te zijn. En dus niet zomaar iemand, die zich voordoet als die persoon of partij.

Verschillende typen certificaten

Basis SSL, op basis van Let's Encrypt, biedt encryptie. Het certificaat staat niet op naam. Buiten de domeinnaam om is verder er geen validatie. Controle van iemand of een organisatie is wie die zegt te zijn, is dus minimaal. Vandaar dat er ook vraag blijft bestaan naar betaalde certificaten die meer validatie bieden.

Met Domein SSL is er enkel sprake van validatie op domeinniveau. Er wordt dus gecontroleerd of jij controle hebt over het domein waar je zegt eigenaar van te zijn. Dit wordt gecontroleerd door de Certificate Authority (CA) – in ons geval Sectigo – en komt feitelijk overeen met wat Let's Encrypt ook doet.

Vanaf Organisatie SSL wordt er ook echt gekeken naar bedrijfsgegevens. Er wordt door de CA gecontroleerd of de organisatie is wie ze zeggen te zijn. Hiervoor worden de KvK-gegevens van de organisatie gecontroleerd. Ook wordt in de Whois gecontroleerd of het domein op naam van de organisatie staat.

Wat bij Organisatie SSL gebeurt qua validatie, gebeurt ook bij Uitgebreide SSL. Dat gaat echter nog een stapje verder. Hierbij worden er nog meer bedrijfsgegevens gecontroleerd en zal de CA ook contact met je opnemen. Bij dit certificaat zie je na uitgifte de bedrijfsnaam in de adresbalk. Heb je een eenmanszaak, dan tonen sommige browsers aanvullend daar ook de naam van de eigenaar ervan.

Ter kennisneming
Basis SSL kun je niet op een externe server instellen, dat kun je alleen bij ons gebruiken. Bij Domein SSL, Organisatie SSL en Uitgebreide SSL kan dat wel. Daar ben je zelf de eigenaar van het certificaat en kun je het dus ook meenemen naar een andere partij.

Om bij ons een SSL certificaat af te nemen, dienen de volgende voorwaarden te zijn vervuld:

  • De domeinnaam waarvoor je een betaald certificaat wilt afnemen dient bij ons geregistreerd te zijn
  • Het domein moet binnen Mijn Antagonist gekoppeld zijn aan een hostingpakket.
  • Om het betaalde SSL certificaat te kunnen verlengen, dienen beide bovenstaande voorwaarden van toepassing te zijn.

Gerelateerde vragen

SSL instellen

Informatief

Technisch

Resellers

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100