Hoe kan ik voor Drupal SSL instellen?

In deze handleiding wordt toegelicht hoe je voor Drupal SSL kunt instellen, zowel bij een nieuwe als een bestaande installatie. Meer informatie over hoe je HTTPS in Drupal kunt activeren, kun je ook op hun website terugvinden.

Nieuwe installatie

Als je met een nieuwe Drupal-installatie aan de slag gaat, dan is het te adviseren de applicatie gelijk op HTTPS te installeren. Op die manier hoef je niet achteraf handmatig in te stellen om alles naar HTTPS door te sturen. Ook voorkom je dat je mixed content moet oplossen. Dit gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik op 'Drupal', te vinden onder het kopje 'Featured Applications'.

Het kiezen van Drupal in Installatron.

3. Klik op de knop 'install this application'.

Het installeren van Drupal via Installatron.

4. Zorg dat je in het veld onder 'Domain' je domeinnaam met 'https' ervoor hebt staan.

In Installatron bepalen op welke locatie jij je Drupal-applicatie wilt installeren.

5. Vul de overige instellingen naar wens in en klik onderaan op 'Install'.

6. Wacht tot de installatie is afgerond.

7. Als je nu jouw domeinnaam bezoekt, dan zul je zien dat het standaard over HTTPS gaat.

Bestaande installatie

Het is mogelijk dat je al een bestaande Drupal-installatie hebt, die je eerder op HTTP hebt geïnstalleerd. Je kunt als volgt instellen dat die installatie over HTTPS gaat.

Belangrijk
Controleer eerst of er geen mixed content binnen je website aanwezig is. Zet bijvoorbeeld https:// voor je domeinnaam, bezoek je website en kijk of je een grijs slotje ziet. Controleer tevens of je jouw webruimte correct hebt ingesteld voor SSL.

1. Log in op DirectAdmin van je webhostingpakket.

2. Klik op 'Domain Setup', te vinden onder de categorie 'Your Account'.

Klik op 'Domain Setup', te vinden onder de categorie 'Your Account'.

3. Klik op de domeinnaam die je standaard over HTTPS wilt laten lopen.

Klik op de domeinnaam die je standaard over HTTPS wilt laten lopen.

Let op: meerdere domeinnamen op je pakket ondergebracht? Klik dan na het inloggen op 'Domain Administration'.

4. Zet een vinkje bij 'Redirect HTTP to HTTPS' en klik daarna op 'Save'.

Zet een vinkje bij 'Redirect HTTP to HTTPS' en klik daarna op 'Save'.

Dat is alles, na deze aanpassing wordt al het verkeer richting je website over een beveiligde HTTPS-verbinding gestuurd. Na het opslaan duurt het tot uiterlijk twee minuten voordat je het effect ziet.