Welke verschillende SSL-vormen zijn er?

Bij Antagonist bieden we vier typen SSL-certificaten aan: Basis SSL, Domein SSL, Organisatie SSL en Uitgebreide SSL. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk terug wat de verschillen zijn. De genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Merk op dat je naast het hebben van een SSL-certificaat ook je website voor SSL dient te configureren om een slotje in de adresbalk te krijgen. Ongeacht het type certificaat. Denk hierbij aan mixed content oplossen en HTTPS forceren.

PARTICULIER ZAKELIJK
Basis SSL Domein SSL Organisatie SSL Uitgebreide SSL
Voor Standaard Starters
Freelancers
Zzp
Kleine organisaties
Webshops
Online diensten
Grote organisaties
Browser HTTPS
Slotje in adresbalk
HTTPS
Slotje in adresbalk
HTTPS
Slotje in adresbalk
HTTPS
Slotje in adresbalk
Naam in adresbalk
Validatie Let's Encrypt Domeinbeheer Whois
Uittreksel KvK
Whois
Uittreksel KvK
Bedrijfsgegevens
Trustniveau 2/5 3/5 4/5 5/5
Toont Naamloos Domeinhouder Bedrijfsnaam Bedrijfsnaam
Zakelijke informatie
Verzekering € 0,- € 10.000,- € 50.000,- € 1.750.000,-
Key size 4.096 bit 4.096 bit 4.096 bit 4.096 bit
Signature SHA-256 (RSA) SHA-256 (RSA) SHA-256 (RSA) SHA-256 (RSA)
Uitgifte Standaard 2 uur 2 werkdagen 5 werkdagen
Installatie Automatisch Automatisch Automatisch Automatisch
Prijs € 0,-/mnd € 1,99 /mnd € 3,99 /mnd € 12,99 /mnd
Wildcard N.v.t. € 6,99 /mnd € 22,99 /mnd N.v.t.

Moeite met kiezen?
Check dit handige artikel en je weet direct wat bij jouw website past!

Basis SSL

Basis SSL is is onze gratis SSL-oplossing. Het betreft Domein Validatie, op basis van Let’s Encrypt. Het zit inbegrepen bij je hostingpakket. Om dit certificaat te verkrijgen, hoef je dus niets te doen.

Features

• Gratis
  • Validatie van je domeinnaam
  • Op basis van Let's Encrypt
  • Voor particulier gebruik
  • Alles volledig automatisch
  • Activeert HTTPS en het hangslot in alle browsers

Ter kennisneming
Wij maken het je graag gemakkelijk. Het aanvragen bij Let’s Encrypt, het verifiëren van de gegevens, het driemaandelijks verlengen, het instellen van de keys en de installatie op je webhostingpakket – wij regelen dat voor je.

Domein SSL (DV)

Domein SSL is ons goedkoopste SSL-certificaat en de beste keuze voor een eenvoudige particuliere website. Er vindt alleen validatie op basis van de domeinnaam plaats. Er wordt gecontroleerd of een domein wel aan de correcte persoon toebehoort.

Features

• Voor particulier gebruik
  • Simpel, voordelig en automatisch
  • Goedkoop certificaat
  • Snelle uitgifte
  • Alles volledig automatisch
  • Binnen tien minuten actief
  • Activeert HTTPS en het hangslot in alle browsers

Ter kennisneming
Nadat de bestelling is afgerond, wordt in tien minuten je domein automatisch gevalideerd. Wij verzorgen daarna de installatie van certificaat op je pakket.

Organisatie SSL (OV)

Dit zakelijke certificaat is de beste keuze voor zzp’ers, stichtingen en voor kleine tot middelgrote bedrijven en organisaties. Ook hier geldt een Domein Validatie. Tevens vindt er een controle van de bedrijfsgegevens plaats.

Binnen twee werkdagen wordt er contact met je opgenomen voor de telefonische validatie. Nadat alle validaties succesvol zijn afgerond, doorgaans binnen uiterlijk twee werkdagen, zorgen wij ervoor dat het certificaat op je pakket wordt geplaatst. Je kunt daarna jouw domeinnaam over HTTPS benaderen.

Features

• Zakelijk certificaat
  • Beste keus voor bedrijven
  • Standaard validatieniveau
  • Validatie middels bedrijfsgegevens
  • Automatisch installeren
  • Binnen twee werkdagen actief
  • Toont bedrijfsnaam
  • Activeert HTTPS en het hangslot in alle browsers

Ter kennisneming
Het is belangrijk dat je een actueel KvK-uittreksel hebt. Daarin moet een telefoonnummer van de organisatie staan die voor de telefonische validatie kan worden gebruikt.

Uitgebreide SSL (EV)

Dit uitgebreide certificaat is de beste keuze voor online diensten, webshops en grote bedrijven. Websites met deze SSL-certificaten stralen extra vertrouwen uit. Een duidelijk balk met de bedrijfsnaam wordt zichtbaar in de adresbalk van de browser. Heb je een eenmanszaak, dan tonen sommige browsers aanvullend ook de naam van de eigenaar ervan.

Naast een validatie op basis van de domeinnaam, wordt bij een Extended Validation (EV) expliciet gekeken of het bedrijf correct bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd. Deze uitgebreidere controles lichten vrijwel alle aspecten van het bedrijf door.

Je medewerking voor validatie wordt gevraagd, daarvoor wordt er binnen vijf werkdagen contact met je opgenomen. Op welke wijze is vanwege veiligheidsredenen onbekend en kan per keer verschillen. Als alle gegevens kloppen, zorgen wij dat het certificaat op je pakket wordt geplaatst. Daarna kun je jouw domeinnaam over HTTPS benaderen.

Features

• Hoogste klasse SSL
  • Meest gekozen door webshops
  • Allerhoogste validatieniveau
  • Validatie en controle middels KvK
  • Automatisch installeren
  • Binnen vijf werkdagen actief
  • Toont bedrijfsnaam en adres
  • Activeert herkenbare balk in alle browsers
  • Activeert HTTPS en het hangslot in alle browsers

Ter kennisneming
Het is belangrijk dat je een actueel KvK-uittreksel hebt. Daarin moet een telefoonnummer van de organisatie staan die voor de telefonische validatie kan worden gebruikt.