Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:ssl:ca [10-04-2019 14:52]
Elmar Besselink
nl:ssl:ca [11-08-2020 09:31] (huidige)
Elmar Besselink [Wat is een Certificate Authority?]
Regel 1: Regel 1:
 +{{htmlmetatags>metatag-description=(De Certificate Authority (CA) is de organisatie achter het SSL-certificaat. Deze organisatie draagt zorg over de validatie en uitgifte van de certificaten.)}}
 +
 ====== Wat is een Certificate Authority? ====== ====== Wat is een Certificate Authority? ======
 Een [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Certificate_Authority|Certificate Authority]] (CA) is de organisatie achter het SSL-certificaat. Zij verzorgen de validatie en uitgifte. Hierbij getuigt de CA dat een domein toebehoort aan de persoon of organisatie die in het certificaat wordt vermeld. Een [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Certificate_Authority|Certificate Authority]] (CA) is de organisatie achter het SSL-certificaat. Zij verzorgen de validatie en uitgifte. Hierbij getuigt de CA dat een domein toebehoort aan de persoon of organisatie die in het certificaat wordt vermeld.
  
 <note tip> <note tip>
-**Ter kennisneming**\\ In [[https://www.antagonist.nl/blog/2016/06/certificate-authorities/|dit artikel]] vind je een uitgebreide uitleg over hoe een CA te werk gaat.+**Wat doet een CA?**\\ Lees onze [[https://www.antagonist.nl/blog/certificate-authorities/|uitgebreide uitleg]] over hoe een CA te werk gaat.
 </note> </note>
  
 ===== Verschillen tussen commerciële en niet-commerciële CA's ===== ===== Verschillen tussen commerciële en niet-commerciële CA's =====
-In het geval van Antagonist is [[https://www.comodo.nl/|Comodo]] de CA voor betaalde certificaten (Domein SSL, Organisatie SSL en Uitgebreide SSL) en [[https://letsencrypt.org/|Let's Encrypt]] de CA voor gratis certificaten (Basis SSL). Wat is het verschil?+In het geval van Antagonist is [[https://sectigo.com/|Sectigo]] (voorheen Comodo) de CA voor betaalde certificaten (Domein SSL, Organisatie SSL en Uitgebreide SSL) en [[https://letsencrypt.org/|Let's Encrypt]] de CA voor gratis certificaten (Basis SSL). Wat is het verschil?
  
 Let's Encrypt is een zogeheten //open certificate authority//, die gratis en geautomatiseerd SSL-certificaten levert. Ze leveren enkel certificaten, waarbij er sprake is van domeinvalidatie. Daarnaast geven ze geen garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk. Let's Encrypt is een zogeheten //open certificate authority//, die gratis en geautomatiseerd SSL-certificaten levert. Ze leveren enkel certificaten, waarbij er sprake is van domeinvalidatie. Daarnaast geven ze geen garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk.
  
-Een commerciële CA, zoals Comodo, levert naast certificaten met domeinvalidatie ook certificaten waar bedrijfsgegevens worden gecontroleerd, zoals organisatievalidatie en uitgebreide validatie. Daarnaast heb je garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk.+Een commerciële CA, zoals Sectigo, levert naast certificaten met domeinvalidatie ook certificaten waar bedrijfsgegevens worden gecontroleerd, zoals organisatievalidatie en uitgebreide validatie. Daarnaast heb je garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk.
  
 <note ref> <note ref>
Regel 61: Regel 63:
   * [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Certificate_Authority|Wikipedia: Certifcate Authority]]   * [[http://nl.wikipedia.org/wiki/Certificate_Authority|Wikipedia: Certifcate Authority]]
   * [[https://letsencrypt.org/|Let's Encrypt]]   * [[https://letsencrypt.org/|Let's Encrypt]]
-  * [[https://www.comodo.nl/|Comodo]]+  * [[https://sectigo.com/|Sectigo]]
 </note> </note>
 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.803 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100.

Geen cookies