Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Wat is een Certificate Authority?

Een Certificate Authority (CA) is de organisatie achter het SSL-certificaat. Zij verzorgen de validatie en uitgifte. Hierbij getuigt de CA dat een domein toebehoort aan de persoon of organisatie die in het certificaat wordt vermeld.

Wat doet een CA?
Lees onze uitgebreide uitleg over hoe een CA te werk gaat.

Verschillen tussen commerciële en niet-commerciële CA's

In het geval van Antagonist is Sectigo (voorheen Comodo) de CA voor betaalde certificaten (Domein SSL, Organisatie SSL en Uitgebreide SSL) en Let's Encrypt de CA voor gratis certificaten (Basis SSL). Wat is het verschil?

Let's Encrypt is een zogeheten open certificate authority, die gratis en geautomatiseerd SSL-certificaten levert. Ze leveren enkel certificaten, waarbij er sprake is van domeinvalidatie. Daarnaast geven ze geen garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk.

Een commerciële CA, zoals Sectigo, levert naast certificaten met domeinvalidatie ook certificaten waar bedrijfsgegevens worden gecontroleerd, zoals organisatievalidatie en uitgebreide validatie. Daarnaast heb je garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk.

Gerelateerde vragen

SSL instellen

SSL-vormen en validatie

Technisch

Resellers

Externe links

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100