Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Makkelijke handleidingen, nuttige pagina's en Premium Support — of vraag onze experts.

 

Wat is een Certificate Authority?

Een Certificate Authority (CA) is de organisatie achter het SSL-certificaat. Zij verzorgen de validatie en uitgifte. Hierbij getuigt de CA dat een domein toebehoort aan de persoon of organisatie die in het certificaat wordt vermeld.

Ter kennisneming
In dit artikel vind je een uitgebreide toelichting op hoe een CA te werk gaat.

Verschillen tussen commerciële en niet-commerciële CA's

In het geval van Antagonist is Comodo de CA voor betaalde certificaten (Domein SSL, Organisatie SSL en Uitgebreide SSL) en Let's Encrypt de CA voor gratis certificaten (Basis SSL). Wat is het verschil?

Let's Encrypt is een zogeheten open certificate authority, die gratis en geautomatiseerd SSL-certificaten levert. Ze leveren enkel certificaten, waarbij er sprake is van domeinvalidatie. Daarnaast geven ze geen garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk.

Een commerciële CA, zoals Comodo, levert naast certificaten met domeinvalidatie ook certificaten waar bedrijfsgegevens worden gecontroleerd, zoals organisatievalidatie en uitgebreide validatie. Daarnaast heb je garantie op de certificaten, bijvoorbeeld bij misbruik of gegevensinbreuk.

Gerelateerde vragen


CMS & HTTPS


SSL-vormen & validatie


Technisch


Resellers


Externe links


 
Geen cookies