Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Handleidingen, tips, premium diensten of vraag één van onze experts.

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:reseller:domain:ownnameservers [05-03-2019 14:11]
Elmar Besselink
nl:reseller:domain:ownnameservers [26-06-2019 14:17] (huidige)
Elmar Besselink [Hoe kan ik mijn eigen nameservers gebruiken?]
Regel 1: Regel 1:
 ====== Hoe kan ik mijn eigen nameservers gebruiken? ====== ====== Hoe kan ik mijn eigen nameservers gebruiken? ======
-Ga je als reselles een [[nl:admin:order:resellerdomain|domeinnaam bestellen]], dan kun je je eigen nameservers opgeven. Voordat je deze kunt opgeven, moet je eerst deze binnen je reseller-hosting aanmaken. Hoe dat gaat, wordt in deze handleiding uitgelegd.+Ga je als reseller een [[nl:admin:order:resellerdomain|domeinnaam bestellen]], dan kun je je eigen nameservers opgeven. Voordat je dit kunt doen, moet je deze nameservers eerst binnen je reseller-hosting aanmaken. Hoe dat gaat, wordt in deze handleiding uitgelegd. 
 + 
 +<note important>**Belangrijk**\\ 
 +Als je voor je domeinnaam eigen nameservers instelt, dan is [[https://www.antagonist.nl/blog/2019/01/dkim/|DKIM]] en [[https://www.antagonist.nl/blog/2015/01/dnssec-bij-antagonist/|DNSSEC]] niet mogelijk. 
 +</note>
  
 ===== IP-adressen opzoeken ===== ===== IP-adressen opzoeken =====
-Voor het gebruik van je eigen nameservers, moet je eerst weten wat de IP-adressen van onze nameservers zijn. Deze zijn momenteel:+Voor het gebruik van je eigen nameservers, moet je eerst weten wat de IP-adressen van onze nameservers zijn. Deze zijn:
  
 <code> <code>
Regel 41: Regel 45:
 **5.** Wijzig de nameservers onder 'Set the Nameservers that will be assigned to new users' naar: **5.** Wijzig de nameservers onder 'Set the Nameservers that will be assigned to new users' naar:
  
-  * **Name Server 1**: ns1.jedomein.nl +  * **Name Server 1**: ns1.voorbeeld.nl 
-  * **Name Server 2**: ns2.jedomein.nl +  * **Name Server 2**: ns2.voorbeeld.nl 
  
 {{https://www.antagonist.nl/help/_media/resell/faq/nameservers1.png?nolink|Het aanmaken van eigen nameservers op een reseller-pakket.}} {{https://www.antagonist.nl/help/_media/resell/faq/nameservers1.png?nolink|Het aanmaken van eigen nameservers op een reseller-pakket.}}
Regel 49: Regel 53:
 Vervolgens moet je in de DNS Management van alle domeinen die je van nameserver wilt veranderen het volgende doen: Vervolgens moet je in de DNS Management van alle domeinen die je van nameserver wilt veranderen het volgende doen:
  
-**1.** Voeg het volgende record toe. Vervang 'jedomein.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.+**1.** Voeg het volgende record toe. Vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.
  
 <code> <code>
-jedomein.nl. NS ns1.jedomein.nl.+voorbeeld.nl. NS ns1.voorbeeld.nl.
 </code> </code>
  
 **2.** Verwijder alle records van het type 'NS', behalve degene die je net aan hebt gemaakt. Deze volgorde van toevoegen is noodzakelijk om te voorkomen dat de primaire nameserver niet als dusdanig wordt herkend. **2.** Verwijder alle records van het type 'NS', behalve degene die je net aan hebt gemaakt. Deze volgorde van toevoegen is noodzakelijk om te voorkomen dat de primaire nameserver niet als dusdanig wordt herkend.
  
-**3.** Voeg de volgende records toe. Vervang 'jedomein.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.+**3.** Voeg de volgende records toe. Vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.
  
 <code> <code>
-jedomein.nl. NS ns2.jedomein.nl. +voorbeeld.nl. NS ns2.voorbeeld.nl. 
-jedomein.nl. NS ns3.jedomein.nl.+voorbeeld.nl. NS ns3.voorbeeld.nl.
 </code> </code>
  
-**4.** Wijzig de nameservers van het domein naar ns1.jedomein.nl, ns2.jedomein.nl en ns3.jedomein.nl. Als je domein bij Antagonist is gehost, dan kun je via Mijn Antagonist de nameservers [[nl:domain:general:changenameservers|wijzigen]].+**4.** Wijzig de nameservers van het domein naar //ns1.voorbeeld.nl////ns2.voorbeeld.nl// en //ns3.voorbeeld.nl//. Als je domein bij Antagonist is gehost, dan kun je via Mijn Antagonist de [[nl:domain:general:changenameservers|nameservers wijzigen]].
  
-Bij nieuwe domeinen hoef je bovenstaand stappenplan niet uit te voeren, aangezien deze automatisch al met de juiste nameservers worden aangemaakt. Bij het bestellen van een nieuw domein kun je nu ook de nieuwe nameservers opgeven (ns1.jedomein.nl, ns2.jedomein.nl en ns3.jedomein.nl).+Bij nieuwe domeinen hoef je bovenstaand stappenplan niet uit te voeren, aangezien deze automatisch al met de juiste nameservers worden aangemaakt. Bij het bestellen van een nieuw domein kun je nu ook de nieuwe nameservers opgeven (ns1.voorbeeld.nl, ns2.voorbeeld.nl en ns3.voorbeeld.nl).
  
 <note ref> <note ref>
 
Geen cookies