Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:reseller:domain:ownnameservers [05-03-2019 14:11]
Elmar Besselink
nl:reseller:domain:ownnameservers [30-10-2019 12:11] (huidige)
Jelmer van der Linden Meta descriptions aangepast
Regel 1: Regel 1:
 +{{htmlmetatags>metatag-description=(Ga je als reseller een domeinnaam bestellen, dan kun je je eigen nameservers opgeven. Bekijk snel waarop je moet letten.)}}
 +
 ====== Hoe kan ik mijn eigen nameservers gebruiken? ====== ====== Hoe kan ik mijn eigen nameservers gebruiken? ======
-Ga je als reselles een [[nl:admin:order:resellerdomain|domeinnaam bestellen]], dan kun je je eigen nameservers opgeven. Voordat je deze kunt opgeven, moet je eerst deze binnen je reseller-hosting aanmaken. Hoe dat gaat, wordt in deze handleiding uitgelegd.+Ga je als reseller een [[nl:admin:order:resellerdomain|domeinnaam bestellen]], dan kun je je eigen nameservers opgeven. Voordat je dit kunt doen, moet je deze nameservers eerst binnen je reseller-hosting aanmaken. Hoe dat gaat, wordt in deze handleiding uitgelegd. 
 + 
 +<note important>**Belangrijk**\\ 
 +Als je voor je domeinnaam eigen nameservers instelt, dan is [[https://www.antagonist.nl/blog/2019/01/dkim/|DKIM]] en [[https://www.antagonist.nl/blog/2015/01/dnssec-bij-antagonist/|DNSSEC]] niet mogelijk. 
 +</note>
  
 ===== IP-adressen opzoeken ===== ===== IP-adressen opzoeken =====
-Voor het gebruik van je eigen nameservers, moet je eerst weten wat de IP-adressen van onze nameservers zijn. Deze zijn momenteel:+Voor het gebruik van je eigen nameservers, moet je eerst weten wat de IP-adressen van onze nameservers zijn. Deze zijn:
  
 <code> <code>
Regel 41: Regel 47:
 **5.** Wijzig de nameservers onder 'Set the Nameservers that will be assigned to new users' naar: **5.** Wijzig de nameservers onder 'Set the Nameservers that will be assigned to new users' naar:
  
-  * **Name Server 1**: ns1.jedomein.nl +  * **Name Server 1**: ns1.voorbeeld.nl 
-  * **Name Server 2**: ns2.jedomein.nl +  * **Name Server 2**: ns2.voorbeeld.nl 
  
 {{https://www.antagonist.nl/help/_media/resell/faq/nameservers1.png?nolink|Het aanmaken van eigen nameservers op een reseller-pakket.}} {{https://www.antagonist.nl/help/_media/resell/faq/nameservers1.png?nolink|Het aanmaken van eigen nameservers op een reseller-pakket.}}
Regel 49: Regel 55:
 Vervolgens moet je in de DNS Management van alle domeinen die je van nameserver wilt veranderen het volgende doen: Vervolgens moet je in de DNS Management van alle domeinen die je van nameserver wilt veranderen het volgende doen:
  
-**1.** Voeg het volgende record toe. Vervang 'jedomein.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.+**1.** Voeg het volgende record toe. Vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.
  
 <code> <code>
-jedomein.nl. NS ns1.jedomein.nl.+voorbeeld.nl. NS ns1.voorbeeld.nl.
 </code> </code>
  
 **2.** Verwijder alle records van het type 'NS', behalve degene die je net aan hebt gemaakt. Deze volgorde van toevoegen is noodzakelijk om te voorkomen dat de primaire nameserver niet als dusdanig wordt herkend. **2.** Verwijder alle records van het type 'NS', behalve degene die je net aan hebt gemaakt. Deze volgorde van toevoegen is noodzakelijk om te voorkomen dat de primaire nameserver niet als dusdanig wordt herkend.
  
-**3.** Voeg de volgende records toe. Vervang 'jedomein.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.+**3.** Voeg de volgende records toe. Vervang 'voorbeeld.nl' met je eigen domein en vergeet de punt erachter niet.
  
 <code> <code>
-jedomein.nl. NS ns2.jedomein.nl. +voorbeeld.nl. NS ns2.voorbeeld.nl. 
-jedomein.nl. NS ns3.jedomein.nl.+voorbeeld.nl. NS ns3.voorbeeld.nl.
 </code> </code>
  
-**4.** Wijzig de nameservers van het domein naar ns1.jedomein.nl, ns2.jedomein.nl en ns3.jedomein.nl. Als je domein bij Antagonist is gehost, dan kun je via Mijn Antagonist de nameservers [[nl:domain:general:changenameservers|wijzigen]].+**4.** Wijzig de nameservers van het domein naar //ns1.voorbeeld.nl////ns2.voorbeeld.nl// en //ns3.voorbeeld.nl//. Als je domein bij Antagonist is gehost, dan kun je via Mijn Antagonist de [[nl:domain:general:changenameservers|nameservers wijzigen]].
  
-Bij nieuwe domeinen hoef je bovenstaand stappenplan niet uit te voeren, aangezien deze automatisch al met de juiste nameservers worden aangemaakt. Bij het bestellen van een nieuw domein kun je nu ook de nieuwe nameservers opgeven (ns1.jedomein.nl, ns2.jedomein.nl en ns3.jedomein.nl).+Bij nieuwe domeinen hoef je bovenstaand stappenplan niet uit te voeren, aangezien deze automatisch al met de juiste nameservers worden aangemaakt. Bij het bestellen van een nieuw domein kun je nu ook de nieuwe nameservers opgeven (ns1.voorbeeld.nl, ns2.voorbeeld.nl en ns3.voorbeeld.nl).
  
 <note ref> <note ref>
 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.803 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100.

Geen cookies