Hoe maak ik van bestelde domeinen een eigen gebruiker?

Als je voor een Resellerpakket tegelijkertijd meerdere domeinnamen bestelt, dan worden deze standaard als alias van het hoofddomein aan je pakket gekoppeld. Volg deze handleiding als je voor deze domeinen een aparte gebruiker wilt aanmaken.

1. Log in op DirectAdmin en wijzig daarna bovenaan 'Toegangsniveau' naar 'Gebruiker'.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

Heb je op gebruikersniveau meerdere domeinen?
Kies bovenaan bij 'Domein' het domein dat je als hoofddomein van je pakket hebt ingesteld.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Pointers en aliassen'.

Pointers en aliassen beheren in DirectAdmin.

3. Selecteer het domein waar je een gebruiker voor wilt aanmaken en klik op 'Verwijderen'.

Verwijder de pointer of alias die je eerder voor een gebruiker wilde instellen.

4. Maak vervolgens een nieuwe gebruiker aan met deze domeinnaam, die eerder als alias of pointer stond ingesteld.