Hoe maak ik van bestelde domeinnamen een eigen gebruiker?

Als je bij de bestelling van een Resellerpakket meerdere domeinnamen selecteert, dan worden deze standaard als alias van het hoofddomein aan je pakket gekoppeld. Het is echter ook mogelijk om deze domeinen aan een aparte gebruiker te koppelen. Dat gaat als volgt:

1. Log in op DirectAdmin en wijzig daarna bovenaan 'Toegangsniveau' naar 'Gebruiker'.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

Heb je op gebruikersniveau meerdere domeinen?
Kies bovenaan bij 'Domein' het domein dat je als hoofddomein van je pakket hebt ingesteld.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Pointers en aliassen'.

Pointers en aliassen beheren in DirectAdmin.

3. Selecteer het domein waar je een gebruiker voor wilt en klik op 'Verwijderen'.

Verwijder de pointer of alias die je eerder voor een gebruiker wilde instellen.

4. Maak vervolgens een nieuwe gebruiker aan met deze domeinnaam, die eerder als alias of pointer stond ingesteld.