Hoe kan ik een domain pointer toevoegen?

Je kunt aan ieder pakket van een gebruiker een domain pointer toevoegen. Een pointer verwijst naar het hoofddomein van dat pakket. Het toevoegen van een pointer gaat als volgt.

1. Log in op DirectAdmin als reseller.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Log nu via 'Accountbeheer' → 'Gebruikersoverzicht' in als de gebruiker waarvoor je de pointer wilt toevoegen. Verhoog bij het tabblad 'Bewerken' waar nodig hoeveel pointers en aliassen de gebruiker mag hebben.

Inloggen als gebruiker op een reseller-pakket.

3. Ga in het menu naar 'Accountbeheer' → 'Pointers en aliassen' en klik op 'Pointer toevoegen'.

Een nieuwe pointer toevoegen in DirectAdmin.

4. Vul het domein in en klik op 'Aanmaken'.

Een domein als pointer of alias toevoegen.

Met het vinkje voor 'Als alias aanmaken' bepaal je of het domein als pointer of alias wordt toegevoegd. Als je het als alias toevoegt, blijft het domein in de adresbalk staan als je ernaar surft. Anders wordt het doorgelinkt naar het hoofddomein.

Nu kun je als reseller het domein bestellen. Als je een pointer aan je hoofddomein op het toegangsniveau 'Gebruiker' wilt toevoegen, dan ga je eerst in DirectAdmin naar dat niveau en volg je deze instructies vanaf stap 3.