Hoe kan ik eigen pakketten aanmaken?

Bij het aanmaken van een gebruiker is het handig (en vereist) dat je pakketten hebt. Een pakket is een standaardconfiguratie die je toekent aan gebruikers.

Pakket aanmaken

1. Log in op DirectAdmin.

2. Klik op 'Manage User Packages', te vinden onder 'Account Management'.

Klik op 'Manage User Packages', te vinden onder de categorie 'Account Management'.

3. Klik bovenaan op 'Add Package'.

4. Vul de gevraagde gegevens in.

Vul de gewenste pakketnaam in en klik op 'Save'.

5. Vul de gewenste pakketnaam in en klik ten slotte op 'Save'.

Instellingen

Je kunt de volgende instellingen voor een pakket bepalen:

Bandwidth (MB) maximale bandbreedte in MB's die jouw klant mag gebruiken
Disk Space (MB) de maximale schijfruimte in MB's die jouw klant mag gebruiken
Domains het aantal domeinen dat je aan één pakket koppelt
Sub-Domains het maximaal aantal subdomeinen dat je klant mag aanmaken
Email Accounts het maximaal aantal e-mailaccounts dat je klant mag aanmaken
Email Forwarders het maximaal aantal forwarders dat je klant mag aanmaken
Mailing Lists het maximaal aantal aantal e-maillijsten dat je klant mag aanmaken
AutoResponders het maximum aantal autoresponders dat je klant mag aanmaken
MySQL Databases het maximum aantal databases dat je klant mag aanmaken
Domain Pointers limiet voor het aantal domain pointers
Ftp Accounts het maximum aantal FTP-accounts dat je klant mag aanmaken
CGI Access sta toe dat de klant CGI-/Perl-scripts draait
PHP Access sta PHP toe op het pakket
SpamAssassin sta toe dat de klant het spamfilter gebruikt
Catch-All E-mail sta catch-all e-mail toe
SSL Access sta toegang via HTTPS toe
Cron Jobs sta cronjobs toe
DNS Control geef je klanten toegang tot DNS Management
Suspend At Limit schakel het account uit als het over de bandbreedtelimiet komt
Skin kies hoe DirectAdmin er voor deze klant uitziet

Pakket wijzigen

Je kunt in DirectAdmin als volgt een pakket wijzigen:

1. Klik op 'Manage User Packages', te vinden onder de categorie 'Account Management'.

2. Klik op de naam van het pakket dat je aan wilt passen.

Klik op de naam van het pakket dat je aan wilt passen.

3. Pas de gegevens aan, op dezelfde manier als waarop je het pakket aan hebt gemaakt.

4. Klik op 'Save'.

Pakket verwijderen

Het verwijderen van een pakket is ook eenvoudig vanuit DirectAdmin te realiseren:

1. Klik op 'Manage User Packages', te vinden onder de categorie 'Account Management'.

2. Selecteer het te verwijderen pakket door op het vinkje naast het pakket te klikken.

Het verwijderen van een package op een Resellerpakket.

3. Kies 'Delete Selected'.