Hoe kan ik eigen pakketten aanmaken?

Bij het aanmaken van een gebruiker is het handig (en vereist) dat je pakketten hebt. Een pakket is een standaardconfiguratie die je toekent aan gebruikers.

Pakket aanmaken

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer''Gebruikerspakketten beheren'.

Reseller accountbeheer in DirectAdmin.

3. Klik bovenaan op 'Pakket toevoegen ' en vul de gevraagde gegevens in.

Pakket als Reseller toevoegen in DirectAdmin.

4. Vul onderaan de pagina de gewenste pakketnaam in en klik ten slotte op 'Opslaan'.

Instellingen

Je kunt de volgende instellingen voor een pakket bepalen:

Bandbreedte (MB) maximale bandbreedte in MB's die jouw klant mag gebruiken
Schijfruimte (MB) de maximale schijfruimte in MB's die jouw klant mag gebruiken
Domeinen het aantal domeinen dat je aan één pakket koppelt
Subdomeinen het maximaal aantal subdomeinen dat je klant mag aanmaken
E-mailaccounts het maximaal aantal e-mailaccounts dat je klant mag aanmaken
Emailforwarders het maximaal aantal forwarders dat je klant mag aanmaken
Mailinglijsten het maximaal aantal aantal e-maillijsten dat je klant mag aanmaken
Automatische antwoorden het maximum aantal autoresponders dat je klant mag aanmaken
MySQL-databases het maximum aantal databases dat je klant mag aanmaken
Pointers en aliassen limiet voor het aantal domain pointers
FTP-accounts het maximum aantal FTP-accounts dat je klant mag aanmaken
CGI-toegang sta toe dat de klant CGI-/Perl-scripts draait
PHP-toegang sta PHP toe op het pakket
SpamAssassin sta toe dat de klant het spamfilter gebruikt
SSL-toegang sta toegang via HTTPS toe
Cronjobs sta cronjobs toe
DNS-beheer geef je klanten toegang tot DNS Management
Blokkeer bij limietoverschrijding schakel het account uit als het over de bandbreedtelimiet komt
Thema kies hoe DirectAdmin er voor deze klant uitziet
Taal kies de standaard DirectAdmin taal voor je klant

Pakket wijzigen

Je kunt in DirectAdmin als volgt een pakket wijzigen:

1. Log in op DirectAdmin.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Accountbeheer''Gebruikerspakketten beheren'.

Reseller accountbeheer in DirectAdmin.

2. Klik op de naam van het pakket dat je aan wilt passen.

3. Pas de gegevens aan, op dezelfde manier als waarop je het pakket aan hebt gemaakt.

4. Klik op 'Opslaan'.

Pakket verwijderen