Hoe verhuis ik een website naar een reseller-pakket?

Als je nu één of meerdere losse pakketten hebt en je wilt deze liever in een reseller-pakket onderbrengen, dan moet er een omzetting plaatsvinden. De stappen voor deze omzetting staan hier toegelicht.

Reseller-pakket aanmaken

Allereerst is het van belang dat er een reseller-pakket is waar je naartoe kunt verhuizen. Dit kun je op verschillende manieren doen:

• je laat een bestaand pakket omzetten in een reseller-pakket. Als je dit wilt, dan kun je het beste contact met ons opnemen voor meer informatie;
  • je bestelt een reseller-pakket met een nieuw domein, bijvoorbeeld 'voorbeeldhosting.nl'. Vervolgens kun je jouw huidige pakket als subpakket voor dat domein aanmaken volgens onderstaande procedure.

Pakketten verhuizen

Nadat je de inloggegevens van je pakket hebt ontvangen, kun je je bestaande pakketten klaarmaken voor verhuizing. Als je het pakket hebt besteld via de helpdesk (de eerste optie), zijn deze stappen reeds voor het hoofddomein van het reseller-pakket voor je gedaan.

Het verhuizen van bestaande pakketten gaat volgens onderstaande procedure. Als je dit zelf niet wenst te doen, kun je de helpdesk vragen dit tegen vergoeding voor je te doen.

Pakket klaarmaken

Voordat je een pakket van de ene server naar de andere kunt verplaatsen, moet je ervoor zorgen dat de server weet dat het oude pakket niet meer gebruikt moet worden voor het aanleveren van de website.

1. Log in op DirectAdmin van het oude pakket.

2. Klik op 'Domain Setup', te vinden onder 'Your Account'.

Klik op 'Domain Setup', te vinden onder 'Your Account'.

3. Klik bovenaan op 'Change a Domain Name'.

4. Vul naast 'www.' een ander domein in, bijvoorbeeld 'jedomein.nl.oud', en klik op 'Change'.

5. Vervolgens kun je binnen je reseller-pakket een nieuw pakket aanmaken voor het oude domein.

Let erop dat ieder domein zijn eigen nameservers heeft. Aangezien bij de registrar van het domein de oude nameservers bekend zijn, zul je via Mijn Antagonist de nieuwe nameservers door moeten geven.

Gegevens omzetten

We raden je af om een backup van de gegevens in het huidige standaardpakket te maken en deze in je reseller-pakket te importeren. Hierbij worden namelijk enkele instellingen van de oude server overgenomen (zoals instellingen in de nameservers).

Het eenvoudigst is dan ook om alle bestanden via een FTP-programma te downloaden, deze in het nieuwe pakket opnieuw te uploaden en alle instellingen opnieuw te doen binnen het pakket. In principe kun je de stappen op deze pagina grotendeels volgen voor het handmatig verhuizen van pakketten.