Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:quickstart [22-05-2019 10:53]
Elmar Besselink [E-mail]
nl:quickstart [19-06-2020 15:52] (huidige)
Elmar Besselink [Webhosting]
Regel 1: Regel 1:
 +{{htmlmetatags>metatag-description=(Maak kennis met je hostingpakket, Mijn Antagonist en DirectAdmin. Alle informatie op een rij. Bekijk het handige overzicht en ga snel aan de slag.)}}
 +
 ====== Snel starten met je hosting en domein ====== ====== Snel starten met je hosting en domein ======
 Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een snelle start kunt maken met de webruimte die je bij Antagonist hebt afgenomen of die je af zult nemen. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een snelle start kunt maken met de webruimte die je bij Antagonist hebt afgenomen of die je af zult nemen.
Regel 6: Regel 8:
  
 ==== Mijn Antagonist ==== ==== Mijn Antagonist ====
-Mijn Antagonistte vinden op [[https://mijn.antagonist.nl|https://mijn.antagonist.nl]], is het administratieve beheersysteem van Antagonist. Hier kun je bestellingen plaatsen voor een nieuw domein of hostingpakket en een nieuw wachtwoord genereren voor DirectAdmin (zie hieronder). Op Mijn Antagonist log je in met je klantnummer en wachtwoord. Deze gegevens zijn **niet** gelijk aan die van DirectAdmin of van [[https://forum.antagonist.nl|ons forum]].+Mijn Antagonist is te vinden op [[https://mijn.antagonist.nl|mijn.antagonist.nl]] en het administratieve beheersysteem van Antagonist. Hier kun je bestellingen plaatsen voor een nieuw domein of hostingpakket en een wachtwoordherstel aanvragen voor DirectAdmin (zie hieronder). Op Mijn Antagonist log je in met je klantnummer en wachtwoord. Deze gegevens zijn **niet** gelijk aan die van DirectAdmin of van ons [[https://forum.antagonist.nl|forum]]. 
 + 
 +{{:nl:admin:myantagonist:mijnantagonist:ma-inlogscherm-gebruikersnaam-wachtwoord.png?nolink&500|Het inlogscherm van Mijn Antagonist.}}
  
 ==== DirectAdmin ==== ==== DirectAdmin ====
 Je webruimte beheer je in DirectAdmin. Hier log je in met je gebruikersnaam, die je is toegestuurd nadat je betaling is verwerkt (bijvoorbeeld deb12345 of deb12345n2) en het wachtwoord. Via DirectAdmin kun je backups maken, e-mailaccounts aanmaken, databases beheren, bestanden uploaden en software installeren. Je webruimte beheer je in DirectAdmin. Hier log je in met je gebruikersnaam, die je is toegestuurd nadat je betaling is verwerkt (bijvoorbeeld deb12345 of deb12345n2) en het wachtwoord. Via DirectAdmin kun je backups maken, e-mailaccounts aanmaken, databases beheren, bestanden uploaden en software installeren.
 +
 +{{:hosting:da-inlogscherm.png?nolink&520|Het inlogscherm van DirectAdmin.}}
  
 Voor ieder webhostingaccount dat je afneemt, krijg je een eigen DirectAdmin en iedere DirectAdmin heeft zijn eigen inloggegevens. DirectAdmin is via %%https://voorbeeld.nl:2223%% te bereiken. Hierbij vervang je 'voorbeeld.nl' door je eigen domein. Je kunt ook het adres van de server gebruiken die je in de activatiemail hebt ontvangen. Voor ieder webhostingaccount dat je afneemt, krijg je een eigen DirectAdmin en iedere DirectAdmin heeft zijn eigen inloggegevens. DirectAdmin is via %%https://voorbeeld.nl:2223%% te bereiken. Hierbij vervang je 'voorbeeld.nl' door je eigen domein. Je kunt ook het adres van de server gebruiken die je in de activatiemail hebt ontvangen.
  
-Reseller-hostingmet de mogelijkheid om subaccounts aan te maken en door te verkopen, hebben ook een eigen DirectAdmin. Zij hebben toegang tot twee verschillende niveaus: 'Reseller Level' en 'User Level'. Op het eerste niveau kunnen subaccounts worden aangemaakHet tweede niveau is gelijk aan dat van ieder ander account en hier kunnen dezelfde acties plaatsvinden.+Reseller-hosting met de mogelijkheid om subaccounts aan te maken en door te verkopen, hebben ook een eigen DirectAdmin. Zij hebben toegang tot twee verschillende niveaus: reseller en gebruiker. Op resellerniveau kunnen resellers subaccounts voor hun gebruikers aanmakenDe omgeving die een gebruiker van zo'n subaccount dan ziet als die op DirectAdmin inlogt, noemen we het gebruikersniveau.
  
 Meer informatie over DirectAdmin, het inloggen en het resellerschap vind je in de volgende secties: Meer informatie over DirectAdmin, het inloggen en het resellerschap vind je in de volgende secties:
Regel 25: Regel 31:
 Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst en de betaling door ons is verwerkt, krijg je een e-mail met daarin inloggegevens voor DirectAdmin. Daarin staat ook via welk serveradres je DirectAdmin kunt bereiken (%%https://sXX.webhostingserver.nl:2223%% waar 'XX' je servernummer is).  Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst en de betaling door ons is verwerkt, krijg je een e-mail met daarin inloggegevens voor DirectAdmin. Daarin staat ook via welk serveradres je DirectAdmin kunt bereiken (%%https://sXX.webhostingserver.nl:2223%% waar 'XX' je servernummer is). 
  
-Daarnaast kun je alvast je via [[https://www.alvast-online.nl|https://www.alvast-online.nl]] je website bezoeken. Beide adressen kun je gebruiken om je website en e-mail alvast klaar te zetten voordat het domein over is gezet of geregistreerd.+Daarnaast kun je alvast je via [[https://www.alvast-online.nl|alvast-online.nl]] je website bezoeken. Beide adressen kun je gebruiken om je website en e-mail alvast klaar te zetten voordat het domein over is gezet of geregistreerd.
  
 Let erop dat op dit adres de PHP-instelling 'safe_mode' aanstaat en dat daarom de installatie van online webapplicaties (zie hieronder) waarschijnlijk zal mislukken. Het is raadzaam om met dergelijke software te wachten tot het domein ook daadwerkelijk werkt, aangezien het tijdelijke adres ook vaak als hoofdadres wordt opgeslagen. Let erop dat op dit adres de PHP-instelling 'safe_mode' aanstaat en dat daarom de installatie van online webapplicaties (zie hieronder) waarschijnlijk zal mislukken. Het is raadzaam om met dergelijke software te wachten tot het domein ook daadwerkelijk werkt, aangezien het tijdelijke adres ook vaak als hoofdadres wordt opgeslagen.
  
 Je krijgt met deze inloggegevens een 'leeg' webhostingaccount. Er zijn geen programma's voorgeïnstalleerd en er zijn nog geen instellingen voor je gedaan. Zo kun je zelf bepalen hoe je webruimte eruit komt te zien. Je krijgt met deze inloggegevens een 'leeg' webhostingaccount. Er zijn geen programma's voorgeïnstalleerd en er zijn nog geen instellingen voor je gedaan. Zo kun je zelf bepalen hoe je webruimte eruit komt te zien.
 +
 +{{:nl:ssl:da-bestandsbeheer-public-html.png?nolink&938|Bestandsbeheer in DirectAdmin.}}
  
 Standaard staan er al wel enkele bestanden op je webruimte. Deze zijn cruciaal voor een goede werking van je hostingaccount en kun je daarom het beste vanaf blijven. De enige locatie die je hoeft te kennen, is de map 'public_html'. Hierin moet je jouw website uploaden. Deze map is direct in de 'root' van je hostingaccount te vinden (dus meteen als je je account opent). Standaard staan er al wel enkele bestanden op je webruimte. Deze zijn cruciaal voor een goede werking van je hostingaccount en kun je daarom het beste vanaf blijven. De enige locatie die je hoeft te kennen, is de map 'public_html'. Hierin moet je jouw website uploaden. Deze map is direct in de 'root' van je hostingaccount te vinden (dus meteen als je je account opent).
Regel 47: Regel 55:
  
 ==== Online een website maken ==== ==== Online een website maken ====
-De eenvoudigste manier om je website op te zetten, is echter om deze online te bouwen. Dat kun je doen door een zogenaamd 'Content Management System' (CMS) te installeren. Een CMS bied je de mogelijkheid om je website online te beheren door artikelen toe te voegen, menustructuren te creëren en stijlen ('templates') te installeren. Veel websites maken gebruik van een CMS om de inhoud te beheren.+De eenvoudigste manier om je website op te zetten, is echter om deze online te bouwen. Dat kun je doen door een zogenaamd 'Content Management System' (CMS) te installeren. Een CMS biedt je de mogelijkheid om je website online te beheren door artikelen toe te voegen, menustructuren te creëren en stijlen ('templates') te installeren. Veel websites maken gebruik van een CMS om de inhoud te beheren.
  
 Een CMS is te installeren via de applicatie 'Installatron'. Installatron is te bereiken via DirectAdmin en bevat een schat aan applicaties, die je op je webruimte kunt installeren, waaronder enkele cms'en. Zo kun je bijvoorbeeld WordPress installeren als je een eigen weblog op wilt zetten of Joomla als je een website wilt maken. Een CMS is te installeren via de applicatie 'Installatron'. Installatron is te bereiken via DirectAdmin en bevat een schat aan applicaties, die je op je webruimte kunt installeren, waaronder enkele cms'en. Zo kun je bijvoorbeeld WordPress installeren als je een eigen weblog op wilt zetten of Joomla als je een website wilt maken.
 +
 +{{:nl:website:installatron:da-installatron-menu.png?736nolink|Installatron in DirectAdmin.}}
  
 Tijdens de installatie kun je opgeven waar je je site wilt installeren. Als je wilt dat je applicatie direct op je domein zichtbaar is (dus als je jouw domein intypt in de adresbalk, je direct de applicatie te zien krijgt), dan moet je geen pad invullen. Anders kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de applicatie in een submap te installeren. In deze sectie [[nl:website:installatron:start|met vragen over webapplicaties]] staat uitgelegd hoe applicaties beheren met Installatron precies werkt. Tijdens de installatie kun je opgeven waar je je site wilt installeren. Als je wilt dat je applicatie direct op je domein zichtbaar is (dus als je jouw domein intypt in de adresbalk, je direct de applicatie te zien krijgt), dan moet je geen pad invullen. Anders kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de applicatie in een submap te installeren. In deze sectie [[nl:website:installatron:start|met vragen over webapplicaties]] staat uitgelegd hoe applicaties beheren met Installatron precies werkt.
 +
 +{{:nl:ssl:da-installatron-wp-installeren.png?nolink&857|Het installeren van WordPress via Installatron.}}
  
 Na de installatie zul je in moeten loggen op het administratiepaneel van de applicatie die je hebt geïnstalleerd. Dat gaat dus niet via Mijn Antagonist of DirectAdmin en de inloggegevens van dit paneel zullen ook anders zijn. Waar je het administratiepaneel kunt vinden, is afhankelijk van de applicatie: Na de installatie zul je in moeten loggen op het administratiepaneel van de applicatie die je hebt geïnstalleerd. Dat gaat dus niet via Mijn Antagonist of DirectAdmin en de inloggegevens van dit paneel zullen ook anders zijn. Waar je het administratiepaneel kunt vinden, is afhankelijk van de applicatie:
Regel 60: Regel 72:
 ===== E-mail ===== ===== E-mail =====
 Je wilt, naast een website, waarschijnlijk ook een e-mailaccount opzetten. Met een e-mailaccount kun je e-mail ontvangen en versturen met adressen die zijn gebaseerd op je eigen domeinnaam. Zo kun je bijvoorbeeld het e-mailaccount 'info@voorbeeld.nl' aanmaken, waar 'voorbeeld.nl' je eigen domein is. Je wilt, naast een website, waarschijnlijk ook een e-mailaccount opzetten. Met een e-mailaccount kun je e-mail ontvangen en versturen met adressen die zijn gebaseerd op je eigen domeinnaam. Zo kun je bijvoorbeeld het e-mailaccount 'info@voorbeeld.nl' aanmaken, waar 'voorbeeld.nl' je eigen domein is.
 +
 +{{:nl:email:setup:da-account-aanmaken.png?nolink|Een e-mailaccount aanmaken in DirectAdmin.}}
  
 Mocht je al ergens een e-mailaccount hebben (denk aan Gmail), dan kun je e-mail ook doorsturen. Dit gaat door middel van 'forwarders'. Op die manier komt e-mail gestuurd aan bijvoorbeeld 'info@voorbeeld.nl' aan op het adres dat je opgeeft. Veel e-mailapplicaties staan ook toe dat je je eigen e-mailadres als afzender gebruikt. Mocht je al ergens een e-mailaccount hebben (denk aan Gmail), dan kun je e-mail ook doorsturen. Dit gaat door middel van 'forwarders'. Op die manier komt e-mail gestuurd aan bijvoorbeeld 'info@voorbeeld.nl' aan op het adres dat je opgeeft. Veel e-mailapplicaties staan ook toe dat je je eigen e-mailadres als afzender gebruikt.
  
-Het aanmaken en beheren van e-mailaccounts in DirectAdmin wordt uitgelegd in [[nl:email:setup:account|deze handleiding]]. Hoe je in DirectAdmin forwarders kunt aanmaken, wordt besproken op [[nl:email:setup:forwarder|deze pagina]].+{{:nl:email:setup:da-emailforwarders-beheren.png?nolink&1240|De optie 'E-mail doorsturen' in DirectAdmin.}} 
 + 
 +Het aanmaken en beheren van e-mailaccounts in DirectAdmin wordt uitgelegd in [[nl:email:setup:account|deze handleiding]]. Hoe je in DirectAdmin e-mailforwarders kunt aanmaken, wordt besproken op [[nl:email:setup:forwarder|deze pagina]].
  
-Meer over e-mailaccounts kun je vinden bij de [[nl:email:client:start|vragen over e-mailprogramma's]]Je kunt je e-mailprogramma instellen om te e-mailen via onze servers, door [[nl:email:client:overview|deze instellingen]] te gebruiken, maar je kunt ook gebruikmaken van [[nl:email:client:webmail|onze webmail]].+{{:nl:email:client:inlogvenster-webmail-antagonist.png?nolink|Het inlogvenster van de webmail.}}
  
 +Meer over e-mailaccounts kun je vinden bij de [[nl:email:client:start|vragen over e-mailprogramma's]]. Je kunt je e-mailprogramma instellen om te e-mailen via onze servers door [[nl:email:client:overview|deze instellingen]] te gebruiken, maar je kunt ook gebruikmaken van [[nl:email:client:webmail|onze webmail]].
 ===== Ondersteuning ===== ===== Ondersteuning =====
 In [[start|onze handleidingen]] staan een schat aan informatie en stappenplannen met betrekking tot onze diensten. Mocht je onverhoopt toch met een vraag zitten die niet in de handleiding wordt beantwoord, dan kun je deze vraag altijd op [[http://forum.antagonist.nl|ons forum]] stellen. Voor het forum zul je je apart aan moeten melden. In [[start|onze handleidingen]] staan een schat aan informatie en stappenplannen met betrekking tot onze diensten. Mocht je onverhoopt toch met een vraag zitten die niet in de handleiding wordt beantwoord, dan kun je deze vraag altijd op [[http://forum.antagonist.nl|ons forum]] stellen. Voor het forum zul je je apart aan moeten melden.

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 4.803 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100.

Geen cookies