Hoe kan ik voor online opslag twee-factor-authenticatie (2FA) inschakelen?

Je kunt voor online opslag twee-factor-authenticatie (2FA) inschakelen. Je voegt daarmee een aanvullende laag beveiliging toe aan je opslagruimte. Naast het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord is er dan ook een aanvullende code vereist om in te kunnen loggen. Alleen het wachtwoord weten is dus niet voldoende. 2FA inschakelen raden we daarom sterk aan.

2FA inschakelen

Volg de onderstaande stappen om twee-factor-authenticatie in te schakelen.

1. Ga naar je antagonist.cloud-adres en log in op je online opslag.

Het inlogscherm van je online opslag.

2. Klik rechts bovenin op je avatar en ga naar 'Instellingen'. In het menu links ga je vervolgens naar 'Beveiliging'.

Vink de optie 'Inschakelen TOTP' aan.

3. Vink onder 'Twee-factor-authenticatie' de optie 'Inschakelen TOTP' aan. Er toont zich een QR-code. Scan deze met bijvoorbeeld de app Google Authenticator (Android / iOS) op je telefoon.

Scan de QR-code en vul de bevestigingscode in.

4. Voer bij 'Authenticatie code' de code in die je in de app op je telefoon ziet en klik op 'Verifiëren'. Je hebt nu met succes twee-factor-authenticatie ingesteld.

Eenmalige codes genereren

Het is handig om een aantal eenmalige codes te hebben, zodat je altijd kunt inloggen. Ook wanneer je bijvoorbeeld je telefoon verliest of als die stuk gaat. Je maakt deze zogenaamde back-upcodes voor je online opslag als volgt aan.

1. Ga naar je antagonist.cloud-adres en log in op je online opslag.

Het inlogscherm van je online opslag.

2. Klik rechts bovenin op je avatar en ga naar 'Instellingen'. In het menu links ga je vervolgens naar 'Beveiliging'.

Klik op 'Genereer backup-code'.

3. Klik nu onder 'Twee-factor-authenticatie' op 'Genereer back-upcode' en voer je je wachtwoord voor online opslag in.

Vul het wachtwoord van je online opslag in ter bevestiging.

4. Je krijgt nu de eenmalige codes te zien. Ieder van de tien codes kun je één keer gebruiken om in te loggen. Schrijf deze dus op en bewaar ze op een veilige plek. Klik eventueel op 'Bewaren back-upcode' om een .txt-bestand met de codes te downloaden.

Noteer de eenmalige codes en bewaar ze op een veilige plek.