Hoe kan ik de Nextcloud app instellen?

Het is met behulp van de Nextcloud app mogelijk om je online opslag via allerlei apparaten te beheren. Zo kun je vanaf je iPhone of Android-telefoon eenvoudig bestanden uploaden, downloaden en bekijken. Hier leggen we daarom uit hoe je de Nextcloud app instelt op macOS, iOS en Android.

macOS app instellen

1. Ga naar de website van Nextcloud en klik bij 'Download for desktop' op 'macOS' om de laatste versie te downloaden.

Download de Nextcloud app voor macOS.

2. Open het bestand dat je hebt gedownload en doorloop de installatieprocedure.

Doorloop de installatieprocedure van de Nexctcloud app.

3. Start de app na het afronden van de installatie en klik op 'Inloggen bij je Nextcloud'.

De setup wizard van Nextcloud op macOS.

4. Vul nu je antagonist.cloud-adres in (bijvoorbeeld 'https://ops12345.antagonist.cloud') en klik daarna op 'Next'.

Vul het antagonist.cloud-adres in van je online opslag.

5. Er opent nu een nieuw venster in je browser. Klik op 'Inloggen' en vul de inloggegevens van je online opslag in.

Klik op 'Inloggen' en vul waar nodig je inloggegevens in.

6. Klik in het volgende venster dat verschijnt op 'Verleen toegang'.

Klik in het venster dat nu verschijnt op '**Verleen toegang'

7. Na het zien van de melding dat je account is verbonden, keer je terug naar de app. Bepaal je synchronisatie- en mapinstellingen en klik op 'Verbinden'.

Bepaal je synchronisatie- en mapinstellingen en klik op 'Verbinden'.

8. Je hebt nu in de Finder een mapje erbij die je net als iedere andere map kunt gebruiken.

Je online opslag in de Finder.

iOS app instellen

1. Open de App Store op je iPhone of iPad, zoek op 'Nextcloud' en installeer de app.

Installeer de Nextcloud app op je telefoon.

2. Open de Nextcloud app en tik daarna op 'Log in'.

Open de Nextcloud app en tik op 'Login'.

3. Vul het antagonist.cloud-adres in van je online opslag (bijvoorbeeld 'https://ops12345.antagonist.cloud') en ga verder.

Vul het serveradres in van je online opslag en ga verder.

4. Tik op 'Inloggen' om het koppelingsproces te starten.

Tik op 'Inloggen'.

5. Vul de inloggegevens van je online opslag in en tik op 'Inloggen'.

Vul nu de inloggegevens van je online opslag in en tik op 'Inloggen'.

6. Als je 2FA hebt geactiveerd (aanbevolen), vul dan de bevestigingscode in die in je authenticator app staat.

Heb je 2FA geactiveerd, vul dan de bevestigingscode in.

7. Tik ten slotte op 'Verleen toegang' om je telefoon aan je online opslag te koppelen.

Tik nu op 'Verleen toegang' om je telefoon aan je online opslag te koppelen.

8. Je hebt de Nextcloud app nu succesvol ingesteld en kunt aan de slag.

Android app instellen

1. Open de Google Play Store op je Android-telefoon, zoek op 'Nextcloud' en installeer de app.

Installeer de Nextcloud app op je telefoon.

2. Open de Nextcloud app en tik daarna op 'Log in'.

Open de Nextcloud app en tik op 'Login'.

3. Vul het antagonist.cloud-adres in van je online opslag (bijvoorbeeld 'https://ops12345.antagonist.cloud') en ga verder.

Vul het serveradres in van je online opslag en ga verder.

4. Tik op 'Inloggen' om het koppelingsproces te starten.

Tik op 'Inloggen'.

5. Vul de inloggegevens van je online opslag in en tik op 'Inloggen'.

Vul nu de inloggegevens van je online opslag in en tik op 'Inloggen'.

Let op: als je 2FA hebt geactiveerd (aanbevolen), dan krijg je hierna een aanvullend venster. Vul daar de bevestigingscode in die in je authenticator app staat en ga verder.

6. Tik op 'Verleen toegang' om je telefoon aan je online opslag te koppelen.

Tik nu op 'Verleen toegang' om je telefoon aan je online opslag te koppelen.

7. Geef waar nodig de app toegang tot je opslag, zodat je mediabestanden op je telefoon kunt opzoeken en uploaden.

Geef waar nodig de app toegang tot je telefoonopslag.

8. Je hebt de Nextcloud app nu succesvol ingesteld en kunt aan de slag.

Je hebt de Nextcloud app nu succesvol ingesteld en kunt aan de slag.