Hoe kan ik Installatron-backups exporteren naar mijn online opslag?

Heb je naast online opslag ook webhosting bij Antagonist, dan kan het zijn dat je daar via Installatron een applicatie op hebt geïnstalleerd. Denk aan bijvoorbeeld WordPress of Joomla. Als dat zo is, dan kan Installatron voor het uitvoeren van een update automatisch backups maken van je website. Je kunt deze backups ook naar je online opslag exporteren. Volg deze stappen als je dat graag wilt.

1. Eerst heb je het WebDAV-adres nodig. Achterhaal deze door via je antagonist.cloud-adres in te loggen op je online opslag.

Het inlogscherm van je online opslag.

2. Klik links onderin op 'Instellingen'. Kopieer vervolgens de benodigde URL die je onder 'WebDAV' te zien krijgt.

Het WebDAV-adres voor je online opslag opzoeken.

3. Nu kun je per applicatie je online opslag als backuplocatie gaan toevoegen. Log daarom in op DirectAdmin van het hostingpakket waar je applicatie zich bevindt.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

4. Klik onder 'Mijn Applicaties' op de naam van de applicatie waarvoor je de backuplocatie wilt wijzigen.

Klik op de applicatie die via Installatron is geïnstalleerd.

5. Klik vervolgens bij 'Standaard Back-up Locatie' op 'Voeg een nieuwe backup locatie' en kies de optie 'WebDAV'.

WebDAV als backuplocatie kiezen in Installatron.

6. Vul de onderstaande gegevens in. Bij 'Pad' kun je eventueel een mapnaam invullen, zodat de backups in die betreffende map komen te staan (bv. remote.php/dav/files/ops12345/backups/).

Server (IP-adres of hostnaam) Je eigen antagonist.cloud adres (bv. ops12345.antagonist.cloud)
Poort 443
Gebruikersnaam De gebruikersnaam van je online opslag (bv. ops12345)
Wachtwoord Het bijbehorende wachtwoord van je online opslag
Pad Deel van je WebDAV-adres dat begint met 'remote.php' en eindigt op je gebruikersnaam (bv. remote.php/dav/files/ops12345/)

7. Klik ten slotte op 'Alles opslaan'. Je hebt nu met succes de Installatron-applicatie aan je online opslag gekoppeld.