Hoe kan ik voor mijn online opslag gebruikers beheren?

Het is mogelijk om je online opslag te delen met anderen. Hiervoor kun je in Mijn Antagonist gebruikers aanmaken. Je kunt de inloggegens dan aan een ander verstrekken, zodat diegene via je antagonist.cloud-adres kan inloggen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk onderling mappen met elkaar delen.

Gebruiker aanmaken

1. Log in op Mijn Antagonist en klik bovenaan in het menu op 'Producten'.

Klik in het menu op 'Producten'.

2. Klik op de online opslag waarvoor je een gebruiker wil aanmaken, bijvoorbeeld 'Online opslag M ops12345'.

Het productoverzicht in Mijn Antagonist.

3. Klik in het blok 'Beheer' op 'Gebruikersbeheer'.

Klik in het blok 'Beheer' op 'Gebruikersbeheer'.

4. Klik nu op de knop 'Gebruiker toevoegen'.

Klik op 'Gebruiker toevoegen'.

5. Vul de gevraagde gegevens in en klik op 'Toevoegen'. Je gebruiker is nu aangemaakt.

Vul de gevraagde gegevens in en klik op 'Toevoegen'.

• Gebruikersnaam: de gebruikersnaam die de ander bij het inloggen moet gebruiken.
  • Naam: de naam van de gebruiker die je wil toevoegen.
  • Quotum: hoeveel van je online opslag deze gebruiker mag gebruiken (1 GB = 1024 MB).
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat de ander moet gebruiken om te kunnen inloggen.

Quotum van al je gebruikers opgeteld
Het gezamenlijke quotum van al je gebruikers kan hoger zijn dan de maximumcapaciteit van je pakket. Wanneer ze opgeteld daadwerkelijk meer opslagruimte dan deze bovengrens in beslag nemen, kan geen van je gebruikers bestanden meer uploaden.

Gebruiker aanpassen

Het is mogelijk om de naam en het quotum van een bestaande gebruiker te wijzigen. Volg hiervoor deze stappen.

Merk op dat je de gebruikersnaam niet kunt aanpassen
Dat vereist het verwijderen van de gebruiker en heeft daardoor dataverlies tot gevolg.

1. Ga in Mijn Antagonist naar 'Producten' en klik op de online opslag waarvoor je een gebruiker wil aanpassen.

Het productoverzicht in Mijn Antagonist.

2. Klik in het blok 'Beheer' op 'Gebruikersbeheer'.

Klik in het blok 'Beheer' op 'Gebruikersbeheer'.

3. Klik nu onder 'Naam' op de gebruiker die je wil aanpassen.

Klik onder 'Naam' op de gebruiker die je wil aanpassen.

4. Pas de naam het of quotum aan en klik op 'Bijwerken'.

Pas de gegevens aan en klik op bijwerken.

Gebruiker verwijderen

Het is mogelijk om een bestaande gebruiker te verwijderen en zo zijn of haar toegang tot je online opslag te ontzeggen. Volg hiervoor deze stappen.

Het verwijderen van een gebruiker is permanent
Alle opgeslagen data en gedeelde links van de gebruiker gaan hiermee verloren. Zorg daarom dat je dit zeker weet als je deze stappen volgt.

1. Ga in Mijn Antagonist naar 'Producten' en klik op de online opslag waarvoor je een gebruiker wil verwijderen.

Het productoverzicht in Mijn Antagonist.

2. Klik in het blok 'Beheer' op 'Gebruikersbeheer'.

Klik in het blok 'Beheer' op 'Gebruikersbeheer'.

3. Klik nu achter de betreffende gebruiker op 'Verwijderen'.

Klik achter de betreffende gebruiker op 'Verwijderen'.

4. Gezien het permanent is, wordt er gevraagd om de actie te bevestigen. Weet je het zeker, klik dan op 'Verwijderen'.

Weet je het zeker, klik dan op 'Verwijderen' om de gebruiker te wissen.