Hoe deel ik mappen of bestanden op mijn online opslag?

Je kunt gemakkelijk bestanden of mappen die op je online opslag staan delen met anderen. Hiervoor kun je binnen het online beheerpaneel een link aanmaken. Die link kun je bepaalde rechten toekennen, zodat je grip hebt op hoeveel de ontvanger mag. Hier vind je terug hoe je dat precies doet.

1. Ga naar je antagonist.cloud-adres en log in op je online opslag.

Het inlogscherm van je online opslag.

2. Klik op het deel-icoontje achter de map die je graag met anderen wilt delen en dan op het plusteken bij 'Delen link'.

Klik op het deel-icoontje en dan op het plusteken bij 'Delen link'.

3. Je hebt nu de mogelijkheid om te bepalen wat de ontvanger van de link wel of niet mag.

Kies wel rechten de ontvanger van de link mag hebben.

• Alleen lezen: de ontvanger mag enkel de mapinhoud bekijken en geen verdere aanpassingen doen.
  • Uploaden en bewerken toestaan: de ontvanger mag bewerken en bestanden uploaden naar de gedeelde map.
  • Bestand droppen (alleen uploaden): de ontvanger mag bestanden uploaden naar deze map.
  • Verberg download: verbergt voor de ontvanger de mogelijkheid om bestanden te downloaden.
  • Wachtwoord beveiligen: vereist dat de ontvanger voor toegang eerst een wachtwoord moet invoeren.
  • Stel vervaldatum in: maakt de link ontoegankelijk voor derden op een door jou gekozen datum.
  • Notitie voor ontvanger: toont een notitie aan de ontvanger bij het openenen van de link.
  • Delen stoppen: zet het delen van de map stop en maakt de link ontoegankelijk.

4. Als je de gewenste opties hebt ingesteld, dan kun je de link kopiëren en met iemand anders delen. Het delen van een specifiek bestand met anderen werkt op een soortgelijke manier.