Hoe maak een applicatie aan met de Node.js-selector?

Node.js-ondersteuning is beschikbaar vanaf het Plus-pakket. Het opzetten van Node.js-webapplicatie heeft iets meer voorbereiding nodig dan bijvoorbeeld het uploaden van een PHP-website. Graag leggen we je daarom uit hoe je dit aanpakt.

Verbinden met SSH
Voor het installeren en testen van een Node.js-applicatie is het handig dat je weet hoe je een SSH-verbinding met je pakket kunt maken.

1. Log in op DirectAdmin van je hostingpakket.

Het inlogscherm van DirectAdmin.

2. Ga in het menu naar 'Extra functies' → 'Node.js Selector' en klik op 'Create application'.

De Node.js-selector in DirectAdmin.

3. Vul in het venster dat verschijnt de gewenste instellingen voor je Node.js-applicatie in en klik daarna op 'Create'.

De instellingen van je Node.js-applicatie bepalen.

• Node.js version: kies de gewenste Node.js-versie (doorgaans de aanbevolen versie).
  • Application mode: kies of het om een productie- of ontwikkelinstallatie gaat.
  • Application root: bepaal in welke map je project moet komen te staan.
  • Application URL: geef aan via welke URL je de applicatie wilt bereiken.
  • Application startup file: het aanknopingspunt voor onze server (standaard app.js).
  • Passenger log file: vul hier eventueel een bestandsnaam in waar Node.js naar kan loggen.

3. Je ziet nu hoe je via SSH je virtualenv activeert en naar je projectmap navigeert. Je virtualenv is een hulpmiddel om alle benodigde npm-pakketten (en de Node.js-versie) in de context van een specifieke applicatie in te stellen.

Virtualenv activeren en naar je projectmap navigeren.

4. Activeer je virtualenv door het aangegeven commando via SSH uit te voeren. Vervolgens kun je met 'npm install <softwarepakket>' de eventueel benodigde pakketten installeren.

$ npm install <softwarepakket>