Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe kan ik mijn e-mail verhuizen?

Ga je een domeinnaam verhuizen, dan is het vaak wenselijk om ook de e-mail van e-mailadressen die op het domein zijn gebaseerd over te zetten. Die mail staan dan nog op het hostingpakket bij de oude provider en gaan niet vanzelf over bij het verhuizen van een domein. E-mail verhuizen is helaas niet eenvoudig, maar wel mogelijk. Je kunt hiervoor de stappen in deze handleiding volgen.

Met imapsync e-mail verhuizen
Een alternatief voor de methode die hier staat beschreven, is om met imapsync je e-mail te verhuizen. Raadpleeg dit blogartikel over imapsync voor instructies.

Let op!

  • Als je nog geen e-mailaccount binnen het pakket bij ons hebt aangemaakt, raadpleeg dan deze handleiding.
  • Om e-mail te verhuizen, heb je een mailprogramma als Outlook, Apple Mail of Thunderbird nodig. In deze handleiding gebruiken we Thunderbird als voorbeeld, omdat deze software beschikbaar is voor alle veelgebruikte besturingssystemen.
  • Je moet tegelijkertijd toegang hebben tot zowel de mailserver bij de oude provider als die van Antagonist. Je kunt dit daarom het beste in de verhuisperiode doen. Ofwel, wanneer het hostingpakket bij Antagonist al bestaat, je de domeinnaam nog niet naar ons hebt verhuisd en server bij je oude hostingprovider nog toegankelijk is.
  • E-mail verhuizen moet voor ieder account afzonderlijk gebeuren. Afhankelijk van hoe groot de accounts zijn, kan dit daarom veel tijd kosten.

Liever je e-mail laten verhuizen? Dat kan! Schakel één van onze verhuisexperts in en maak het jezelf makkelijk. Zo staat het in no-time op je nieuwe hostingpakket. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Het kopiëren van e-mail

1. Als voor het beheren van e-mail bij de oude provider niet het mailprogramma wordt gebruikt dat nu voor het kopiëren wordt gebruikt, dan dien je het e-mailaccount aan te maken. De gegevens die je hiervoor nodig hebt, kan je oude provider verstrekken. Gebruik voor het ophalen van e-mail het IMAP-protocol.

2. Maak binnen hetzelfde mailprogramma een nieuw e-mailaccount aan, het mailaccount dat je bij ons hebt aangemaakt. Op deze pagina staan instructies voor veel verschillende mailprogramma's. Gebruik in ieder geval het IMAP voor het ophalen van e-mail en mail.antagonist.nl als mailserver.

3. Je hebt nu twee maal hetzelfde mailaccount in hetzelfde mailprogramma staan. De ene maakt gebruik van de dienst van je oude provider en de ander maakt gebruik van onze dienst. In Thunderbird zal dit er dan bijvoorbeeld als volgt uit zien, links de twee e-mail accounts en rechts de e-mails in het oude mailaccount.

Je e-mail verhuizen via een e-mailprogramma.

4. Selecteer nu in het mailprogramma alle e-mail die gekopieerd moet worden naar het nieuwe mailaccount en gebruik de functionaliteit van het mailprogramma om deze te kopiëren. Binnen Thunderbird kun je op de rechter muisknop drukken en de 'Kopiëren naar'-functionaliteit gebruiken.

E-mail over kopiëren met behulp van Thunderbird.

5. Het mailprogramma zal de geselecteerde e-mail nu kopiëren. Bij een grote hoeveelheid e-mail kan dit enige tijd duren. Na afloop zal de e-mail ook in de nieuwe mailbox staan.

Het succesvol overzetten van e-mail met behulp van Thunderbird.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Geen cookies