Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Handleidingen, tips, premium diensten of vraag één van onze experts.

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

nl:email:troubleshooting:limits [05-10-2018 11:14]
Elmar Besselink
nl:email:troubleshooting:limits [14-03-2019 10:24] (huidige)
Elmar Besselink
Regel 1: Regel 1:
 ====== Zit er een limiet op de hoeveelheid e-mails die ik per dag kan versturen? ====== ====== Zit er een limiet op de hoeveelheid e-mails die ik per dag kan versturen? ======
-Wij hebben een limiet ingesteld voor het aantal e-mails dat je per dag kunt versturen. Dit limiet is standaard ingesteld op 500 e-mailberichten per dag, maar kan op verzoek verhoogd of verlaagd worden om ruimte te bieden voor jouw legitieme gebruik. Het is namelijk natuurlijk niet onze bedoeling om het normale e-mailverkeer te beperken.+Wij hebben een limiet ingesteld voor het aantal e-mails dat je per dag kunt versturen. Deze limiet is standaard ingesteld op 500 e-mailberichten per dag, maar kan op verzoek verhoogd of verlaagd worden om ruimte te bieden voor jouw legitieme gebruik. Het is namelijk natuurlijk niet onze bedoeling om het normale e-mailverkeer te beperken.
  
 ===== Waarom is er een limiet? ===== ===== Waarom is er een limiet? =====
-Het is om spam tegen te gaan. De achterliggende gedachte van dit limiet is om een vangnet te creëren, in het geval dat inloggegevens van een e-mailaccount of hostingpakket wordt gestolen en misbruikt wordt om spam te versturen.+Het is om spam tegen te gaan. De achterliggende gedachte van deze limiet is om een vangnet te creëren, in het geval dat inloggegevens van een e-mailaccount of hostingpakket wordt gestolen en misbruikt wordt om spam te versturen.
  
 Bereik je die limiet, dan stokt het uitgaande mailverkeer. Je zult dan zogeheten 'bounce-meldingen' terugkrijgen met daarin de boodschap 'Unrouteable address'. Op deze manier loopt iemand die mogelijke spam wil versturen snel tegen de limiet aan. Zo wordt de schade beperkt, die door de spammer kan worden aangericht. Bereik je die limiet, dan stokt het uitgaande mailverkeer. Je zult dan zogeheten 'bounce-meldingen' terugkrijgen met daarin de boodschap 'Unrouteable address'. Op deze manier loopt iemand die mogelijke spam wil versturen snel tegen de limiet aan. Zo wordt de schade beperkt, die door de spammer kan worden aangericht.
  
-===== Wat moet je doen als je de limiet hebt bereikt? ===== +===== Wat als je de limiet hebt bereikt? ===== 
-Mocht je een bericht krijgen dat je tegen het limiet bent aangelopen, dan kun je in DirectAdmin via ‘Message System’ rechts bovenin deze melding terugvinden. Bij het krijgen van deze melding dien je jezelf de vraag te stellen of je het aantal verstuurde e-mails kunt verklaren.+Mocht je een bericht krijgen dat je tegen de limiet bent aangelopen, dan kun je in DirectAdmin via ‘Message System’ rechts bovenin deze melding terugvinden. Bij het krijgen van deze melding dien je jezelf de vraag te stellen of je het aantal verstuurde e-mails kunt verklaren.
  
 Als je inderdaad meer dan 500 e-mails hebt geprobeerd te versturen op de genoemde dag, dan is er niets aan de hand. Je kunt ons dan verzoeken de bereikte limiet te resetten en op te hogen. Geef hierbij aan hoe ruim de limiet moet zijn om jouw normale gebruik af te kunnen handelen. Als je inderdaad meer dan 500 e-mails hebt geprobeerd te versturen op de genoemde dag, dan is er niets aan de hand. Je kunt ons dan verzoeken de bereikte limiet te resetten en op te hogen. Geef hierbij aan hoe ruim de limiet moet zijn om jouw normale gebruik af te kunnen handelen.
Regel 14: Regel 14:
 De situatie wordt anders als je dit verbruik niet kunt verklaren. Het is dan namelijk mogelijk dat jouw accountgegevens door een spammer zijn gestolen en die nu jouw account gebruikt om spam te versturen. Als je denkt dat jouw account wordt misbruikt, dan is het sterk aan te raden direct jouw wachtwoorden te wijzigen. Check daarvoor de volgende handleidingen: De situatie wordt anders als je dit verbruik niet kunt verklaren. Het is dan namelijk mogelijk dat jouw accountgegevens door een spammer zijn gestolen en die nu jouw account gebruikt om spam te versturen. Als je denkt dat jouw account wordt misbruikt, dan is het sterk aan te raden direct jouw wachtwoorden te wijzigen. Check daarvoor de volgende handleidingen:
  
-    * [[nl:admin:login:directadmin|Hoe log ik in op DirectAdmin?]] +  * [[nl:admin:login:directadmin]] 
-    * [[nl:email:setup:account|Hoe beheer ik e-mailaccounts?]] +  * [[nl:email:setup:account]] 
-    * [[nl:email:setup:password]]+  * [[nl:email:setup:password]]
  
-===== Zijn er meer limieten om rekening mee te houden? =====+===== Zijn er meer limieten? =====
 Met betrekking tot e-mail zijn ook deze limieten van belang: Met betrekking tot e-mail zijn ook deze limieten van belang:
  
-    * de maximale bestandsgrootte per e-mail is 40 MB; +  * de maximale bestandsgrootte per e-mail is 40 MB; 
-    * je kunt naar maximaal 100 gelijktijdige ontvangers verzenden.+  * je kunt naar maximaal 100 gelijktijdige ontvangers verzenden.
  
 Stuur voor verdere ondersteuning gerust een e-mail naar [[mailto:support@antagonist.nl|support@antagonist.nl]]. Stuur voor verdere ondersteuning gerust een e-mail naar [[mailto:support@antagonist.nl|support@antagonist.nl]].
 
Geen cookies