Hoe kan ik van een e-mail headers opvragen?

Headers bevatten nuttige informatie met betrekking tot het pad dat een specifieke e-mail aflegt. Zo valt er bijvoorbeeld terug te vinden welke mailservers de e-mail gepasseerd heeft. Hieronder staat voor verschillende mailprogramma’s toegelicht hoe je de headers van een e-mail kan opvragen.

Antagonist Webmail

1. Log in op de webmail van Antagonist.
  2. Open de e-mail waar je graag de headers van zou willen zien.
  3. Klik bovenaan op 'Meer' en vervolgens 'Toon bron'.
  4. De volledige headers van dat bericht zullen dan in een nieuw venster verschijnen.

Gmail

1. Log in op Gmail.
  2. Open de e-mail waar je graag de headers van zou willen zien.
  3. Klik op het pijtje naar beneden naast de knop ‘Beantwoorden’ (‘Reply’), bovenaan in het berichtenvenster.
  4. Selecteer ‘Origineel weergeven’ (‘Show original’).
  5. De volledige headers van dat bericht zullen dan in een nieuw venster verschijnen.

Apple Mail

1. Open Apple Mail.
  2. Klik op de e-mail waar je graag de headers van zou willen zien.
  3. Ga naar 'Weergave' > 'Bericht' > 'Alle kopteksten' (‘View’ > ‘Message’ > ‘All Headers’).
  4. De volledige headers zullen dan in een venster onder je inbox verschijnen.

Outlook

1. Open Outlook.
  2. Klik op de e-mail waar je graag de headers van zou willen zien.
  3. Klik op het bovenaan op ‘Bestand’ (‘File’).
  4. Klik op ‘Eigenschappen’ (‘Properties’).
  5. De volledige headers tonen zich dan bij ‘Internetheaders’.

Outlook Hotmail (Webmail-variant)

1. Log in op je Outlook/Hotmail-account.
  2. Klik in het linkermenu op ‘Inbox’.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bericht waarvan je de headers wilt zien.
  4. Klik vervolgens op 'Berichtbron weergeven' (‘View Message Source’).
  5. De volledige headers zullen dan in een nieuw venster verschijnen.

Voor oudere versies van Outlook

1. Open Outlook.
  2. Klik in de inbox met de rechtermuisknop op de e-mail waar je graag de headers van zou willen zien.
  3. Selecteer in dat menu de optie ‘Berichtopties’.
  4. De volledige headers zullen zich in een nieuw venster tonen.