Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Is het toegestaan om mijn website per e-mail te promoten?

Nee. We weten allemaal hoe lastig het is als je zelf een e-mail in je inbox krijgt voor een bepaalde nieuwe website, of dat iemand je toe heeft gevoegd als vriend daarvoor. In Nederland is het bij wet niet toegestaan om ongevraagde e-mail te versturen, ook niet als er de mogelijkheid bestaat om je voor die e-mail af te melden:

„Het spamverbod wordt geregeld in de Telecommunicatiewet (artikel 11.7). Het is verboden om zonder toestemming ongevraagde elektronische berichten (sms, mms, e-mail, berichten op sociale netwerksites en dergelijke), faxen en berichten gegenereerd door een automatisch oproepsyteem met een commerciële, charitatieve of ideële inhoud te versturen. Tevens dienen alle berichten (verstuurd met of zonder toestemming) een afmeldmogelijkheid te bieden en de afzender te noemen.”

Het is dan en slechts dan toegestaan om een e-mail te versturen ter promotie of ter informatie over jouw website of product als de ontvanger expliciet aan heeft gegeven deze wenst te ontvangen. Een vinkje onder een aanmeldformulier dat standaard aanstaat is daarom ook niet toegestaan.

Hieronder vind je een niet-uitputtende lijst van wat bijvoorbeeld niet toe is gestaan. Dit zijn voorbeelden uit de praktijk, maar vele andere voorbeelden kunnen bedacht worden.

  • Versturen van uitnodigingen voor een website op basis van contactgegevens uit het adresboek van iemand anders (bijvoorbeeld de contactlijst van Gmail of Windows Live Messenger).
  • Versturen van informatie over een andere website of ander bedrijf dan waarvoor de ontvanger zich aan heeft gemeld, ook als dit een vergelijkbaar product is.
  • Nieuwsbrieven versturen omdat iemand zich aan heeft gemeld bij een website zonder hiervoor expliciet toestemming te hebben gegeven (dus ook niet als dit bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden op is genomen).

Mocht je website ondanks dit toch ongewenste e-mail versturen, dan wordt Antagonist hier doorgaans van op de hoogte gesteld en wordt je website afgesloten. Uiteraard kan je website weer geactiveerd worden als blijkt dat je website is gehacked of getroffen door een virus.

Externe links

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd.
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100.

Geen cookies