Hoe stel ik een app suite in voor mijn domeinnaam?

Met een app suite besteed je het e-mailbeheer uit aan een derde partij. E-mail verloopt dan niet meer via onze mailservers. Voorbeelden van populaire app suites zijn Google Workspace van Google en Microsoft 365 van Microsoft.

In geval je gebruik wilt maken van Google Workspace of Microsoft 365, dan vergt dat een aanpassing aan de DNS-records van je domeinnaam. In Mijn Antagonist is het mogelijk om deze DNS-records automatisch te laten toevoegen.

Aandachtspunten

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden als je een app suite gaat wijzigen:

• je moet een actief Google Workspace- of Microsoft 365-abonnement hebben;
  • zorg dat de registratie voor je app suite bij de derde partij is voltooid, voordat je deze instellingen wijzigt;
  • als je app suite niet correct is geconfigureerd, kan dit betekenen dat je geen e-mail meer kunt ontvangen;
  • in geval van problemen met de e-mail dien je contact op te nemen met de aanbieder van de app suite.

Een app suite is geen doorstuurservice
Google Workspace of Microsoft 365 inschakelen in Mijn Antagonist betekent dus niet dat je e-mail naar je bestaande Gmail- of Hotmail-adres wordt doorgestuurd, zoals een forwarder doet.

App suite wijzigen

Het wijzigen van een app suite voor je domeinnaam gaat als volgt:

1. Log in op je klantaccount van Mijn Antagonist.

Het inlogscherm van Mijn Antagonist.

2. Klik in het menu op 'Producten'.

Klik in het menu op 'Producten'.

3. Klik op de domeinnaam waar je de app suite voor wilt instellen.

Het productoverzicht in Mijn Antagonist.

4. Klik rechts in het kader 'Beheer' op 'App suite wijzigen'.

De optie 'App suite wijzigen' in Mijn Antagonist.

5. Vink de app suite aan die je wenst te gebruiken.

Vink de app suite aan die je wenst te gebruiken.

6. Nadat je de aandachtspunten hebt doorgelezen, klik je op 'Wijzigen' om de wijziging door te voeren.

Lees de aandachtspunten door en bevestig je keuze.

7. Hierna worden de DNS-records van Antagonist, Google Workspace of Microsoft 365 voor je domeinnaam ingesteld.

Ter kennisneming
Je kunt in DirectAdmin bij 'DNS-beheer' terugvinden wat de huidige DNS-records van je domein zijn. Daar zie je ook wanneer de DNS-records van de app suite zijn toegevoegd.

Lokale mailafhandeling

Schakel je een andere app suite dan 'Antagonist' in, dan wordt alle e-mail van jouw domeinnaam via de mailserver van deze derde partij afgehandeld.

Kies je voor Google Workspace of Microsoft 365, dan zal ook de lokale mailafhandeling worden uitgeschakeld. Ga je van Google Workspace of Microsoft 365 naar Antagonist, dan wordt de lokale mailafhandeling juist weer ingeschakeld.

Standaardinstelling

De standaardinstelling is de 'Antagonist'-optie. Bij die instelling wordt er naar de mailserver van Antagonist gekeken. Dit betekent dat e-mailaccounts die je in DirectAdmin hebt aangemaakt, worden gebruikt.

Tevens betekent het dat je onze instellingen voor de mailserver in je mailprogramma dient te gebruiken. Ook kun je dan gebruikmaken van onze webmail.