Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Thunderbird

Hieronder wordt beschreven hoe je Thunderbird in moet stellen om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen. Thunderbird is hier te downloaden.

De getoonde schermafbeeldingen zijn gemaakt in de Nederlands versie van de software. In de begeleidende tekst is de Engelse vertaling van de knoppen en menu's opgenomen.

Ter attentie
De hieronder getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op Thunderbird versie 45.2.0 met Mac OS X El Capitan. Mogelijk wijken deze af in andere versies van Thunderbird of op een ander besturingssysteem.

1. Start Thunderbird. Als dit de eerste keer is dat je Thunderbird start, krijg je waarschijnlijk direct een scherm waarin je je e-mailaccount kunt instellen.

2. Als dit niet de eerste keer is, klik je in het menu 'Extra' ('Tools') op 'Accountinstellingen' ('Account settings').

3. Onderin bij Accountacties ('Account Actions') klik je dan op 'E-mailaccount toevoegen' ('Add Mail Account').

Onderin bij Accountacties ('Account Actions') klik je op 'E-mailaccount toevoegen' ('Add Mail Account').

4. Hier vul je je naam, je e-mailadres en wachtwoord in. Klik daarna op 'Doorgaan' ('Continue') links onderaan.

In dit scherm vul je je naam, je e-mailadres en wachtwoord in. Klik, nadat je dit hebt gedaan, op 'Doorgaan' ('Continue') links onderaan.

5. Thunderbird probeert nu om automatisch de juiste instellingen te vinden. Sla dit over door op 'Handmatige configuratie' ('Manual config') te klikken. In het daaropvolgende scherm kun je dan zelf de instellingen opgeven. De juiste instellingen kun je hier terugvinden.

6. Een aantal punten om op te letten:

  • De optie 'Uitgaande server' ('Outgoing server') verschijnt alleen als je nog geen SMTP-server hebt ingesteld.
  • Bij 'Authenticatie' ('Authentication') moet je kiezen voor 'Normaal wachtwoord' ('Normal password').

Een overzicht van de juiste instellingen voor je e-mailaccount in Thunderbird.

7. Klik op 'Gereed' ('Create account') om de ingevoerde instellingen te bevestigen. Op het venster dat volgt, klik je dan op 'OK'. Vanaf nu kun je Thunderbird gebruiken om je e-mailaccount e-mail te versturen en ontvangen.

Belangrijk
Als je als server 'mail.jedomein.nl' hebt ingesteld in combinatie met SSL, dan kan het zijn dat je een waarschuwing krijgt over het certificaat. Op deze pagina staat uitgelegd waarom. Je kunt deze waarschuwingen negeren. Om certificaten permanent te accepteren, kun je een extensie downloaden. Je kunt ook 'mail.antagonist.nl' als mailserver gebruiken om de melding te voorkomen.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Cookiebeleid