Hoe beveilig ik mijn verbinding tussen de server en mijn e-mailprogramma?

We bieden een aantal mogelijkheden om de beveiliging van de verbinding tussen onze server en het e-mailprogramma in te stellen. Hieronder staat een korte uitleg.

• SSL: met SSL wordt de gehele verbinding versleuteld.
  • STARTTLS: vaak wordt dit in het e-mailprogramma aangegeven als 'TLS'. Hier gebeurt de initialisatie van de verbinding niet met SSL, maar wordt daarna een versleutelde verbinding opgezet.
  • Plain/geen beveiliging: de verbinding is niet versleuteld. Het is voor anderen mogelijk om je e-mail en wachtwoord uit te lezen wanneer de e-mailclient met de server verbinding maakt (e.g. in een thuisnetwerk of op een openbaar wifi-netwerk).

Ter kennisneming
De juiste poortnummers en instellingen kun je terugvinden inĀ deze handleiding.