Mogen we een cookie plaatsen voor Google Analytics om onze website te verbeteren?

Met een cookie kun je advertenties personaliseren. Wij hanteren echter de strikte regels van de Autoriteit Persoonsgegevens. Surfgedrag houden we niet bij en we achtervolgen je ook niet met reclame.

Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Wat is het verschil tussen POP en IMAP?

Antagonist biedt twee manieren om je e-mail op te halen: POP en IMAP. Het grote verschil tussen deze twee is dat bij POP alle e-mail van de mailserver wordt gedownload en bij IMAP de mail juist op de server blijft staan.

Welk protocol de voorkeur geniet, ligt volledig aan jou. Als je je e-mail op meerdere locaties wilt kunnen lezen, je e-mail veilig wilt bewaren of schijfruimte op je harde schijf wilt besparen, dan kun je het beste kiezen voor IMAP. Wil je echter graag alle e-mail zelf archiveren, schijfruimte op je webserver besparen of heb je geen constante verbinding met internet, dan is POP vaak een betere keuze. Merk op dat je voor elk mailaccount wat je hebt kunt kiezen tussen deze twee protocollen.

Graag e-mail in eigen beheer? Ons Slim-pakket geeft je ruim voldoende opslagruimte voor je website en e-mail. Op het Plus- en Pro-pakket krijg je zelfs nog meer! Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat je mailbox vol raakt.

Voor- en nadelen van POP en IMAP

Het POP-protocol heeft als voordeel dat het aantal berichten dat je kunt opslaan gelijk is aan de opslagcapaciteit van je computer. Ook kun je berichten die op je computer zijn opgeslagen bekijken, zonder dat een internetverbinding noodzakelijk is. Echter, het lezen van je e-mail op verschillende computers of e-mailprogramma's zal voor problemen zorgen. Bovendien loop je het risico e-mail kwijt te raken als je harde schijf crasht.

IMAP lost de nadelen van POP op: je kunt meerdere applicaties gebruiken om dezelfde inbox te benaderen en je e-mail blijft bewaard als je computer crasht. Echter is het iets lastiger om je e-mail offline te lezen, omdat de e-mail op de server staat. Je hebt dus een internetverbinding nodig. Bovendien gebruikt e-mail opslagruimte van je webruimte bij Antagonist.

Richtlijnen voor POP en IMAP

Hieronder volgen enkele richtlijnen om je te helpen kiezen tussen POP en IMAP. Bij twijfel is IMAP doorgaans de beste keuze. Kom je er met deze richtlijnen niet uit en wil je graag persoonlijk advies, neem dan gerust contact met ons op.

  • Gebruik POP of IMAP. Allebei tegelijk gebruiken op meerdere apparaten zorgt voor problemen.
  • Gebruik IMAP als je jouw e-mail op meer dan één computer (of apparaat) wilt kunnen lezen.
  • Als je meerdere programma's wilt gebruiken, gebruik dan voor ieder programma IMAP.
  • De webmail werkt met IMAP. Gebruik je webmail naast je e-mailprogramma, gebruik dan IMAP.
  • Bij sommige mailprogramma's kun je bij POP e-mail op de server laten staan. Overweeg IMAP als je dit gebruikt.
 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.564 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100