Welke gegevens moet ik gebruiken voor het instellen van mijn e-mailprogramma?

Hier vind je een overzicht dan de instellingen die je in je e-mailprogramma dient te gebruiken om e-mail te kunnen versturen en ontvangen via Antagonist. Hoe je deze instellingen toepast in veelgebruikte e-mailprogramma's vind je op deze pagina

Aanbevolen instellingen

De onderstaande instellingen worden aanbevolen. Vervang 'account@jouwdomeinnaam.nl' met e-mailadres dat je in DirectAdmin hebt aangemaakt. Kies bij twijfel over het servertype voor IMAP.

Gebruikersnaam account@jouwdomeinnaam.nl
Wachtwoord Het bijbehorende wachtwoord
Servertype IMAP POP
Inkomende server mail.antagonist.nl mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld Ja Ja
Poort 993 995
Uitgaande server mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld Ja
Poort 587 (alternatief: 465)
Authenticatie Ja

Alternatieve instellingen

Alternatieve instellingen die gebruikt kunnen worden, zijn als volgt:

Gebruikersnaam account@jouwdomeinnaam.nl
Wachtwoord Het bijbehorende wachtwoord
Inkomende server mail.jouwdomeinnaam.nl
Servertype IMAP SSL Ja Poort 993
Servertype IMAP SSL Nee Poort 143
Servertype POP3 SSL Ja Poort 995
Servertype POP3 SSL Nee Poort 110
Uitgaande server mail.jouwdomeinnaam.nl
Beveiliging SSL Poort 465
Beveiliging STARTTLS (TLS) Poort 587
Beveiliging Plain (geen) Poort 25
Authenticatie Ja

Ter kennisneming
Het is ook mogelijk de uitgaande mailserver van je provider te gebruiken. De overige instellingen die bij deze mailserver horen, kun je verkrijgen bij je provider.