Hoe stel ik mijn e-mailadres in Outlook 2013 in?

Hier vind je hoe je e-mailaccounts gebaseerd op je domeinnaam in Outlook 2013 kunt instellen om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen. Outlook is onderdeel van het pakket Microsoft Office 2013.

Ter attentie
De hieronder getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op Outlook 2013 met Windows 8. Mogelijk wijken deze af in andere versies van Outlook of op een ander besturingssysteem.

Instellen

1. Als je Outlook voor de eerste keer opstart, dan krijg je een welkomstvenster te zien. Klik in dit venster op 'Volgende'. Vervolgens krijg je de keuze om een account te configureren. Klik hier op 'Ja' en dan weer op 'Volgende'.

Het toevoegen van een nieuw e-mailaccount in Outlook 2013.

Als je Outlook al eerder hebt gebruikt, dan ga je naar 'Bestand' en klik je op 'Account toevoegen'.

2. Kies voor 'Handmatige instelling of extra servertypen' en klik op 'Volgende'.

Kies voor 'Handmatige instelling of extra servertypen' en klik op 'Volgende'.

3. Bij 'Service Kiezen' selecteer je 'POP of IMAP'. Klik opnieuw op 'Volgende'.

Bij 'Service Kiezen' selecteer je 'POP of IMAP'. Klik opnieuw op 'Volgende'.

4. Vul de gevraagde gegevens in.

• Naam: je eigen naam
  • E-mailadres: het e-mailadres van dit account
  • Type account: kies hier voor POP of IMAP (lees deze handleiding voor de verschillen)
  • Server voor inkomende e-mail: mail.antagonist.nl
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het e-mailadres dat je hebt aangemaakt
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord

Een overzicht van de instellingen voor je e-mailaccount in Outlook 2013.

5. Klik vervolgens op 'Meer instellingen'.

6. Ga naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'. Zet een vinkje bij 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' en kies daar voor 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'.

De instellingen van de uitgaande mailserver in Outlook 2013.

7. Ga daarna naar het tabblad 'Geavanceerd'.

• Inkomende e-mail (POP) (indien zichtbaar): kies achter 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor 'SSL'. Het poortnummer veranderd automatisch naar 995.
  • Inkomende e-mail (IMAP) (indien zichtbaar): kies achter 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor 'SSL'. Het poortnummer veranderd automatisch naar 993.
  • Uitgaande e-mail (SMTP): kies achter 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' voor 'SSL'. Pas handmatig het poortnummer (één regel erboven) aan naar 465 (of 587 als je TLS in plaats van SSL kiest).

De geavanceerde instellingen voor de mailservers in Outlook 2013.

8. Klik op 'OK' om de instellingen te bevestigen. Klik daarna op 'Volgende'. De instellingen worden nu getest. Als er geen problemen gevonden zijn, dan zal je mailbox in beeld komen.