Hoe stel ik in Apple Mail (macOS Sierra) mijn mail in?

Het e-mailprogramma Apple Mail wordt standaard meegeleverd met macOS. In deze handleiding wordt beschreven hoe je stap voor stap dit e-mailprogramma in moet stellen om e-mail via de mailservers van Antagonist te kunnen ontvangen en versturen.

Ter attentie
De getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op macOS Sierra 10.12.5 met Mail 10.3. Mogelijk wijken deze schermafbeeldingen daarom af in andere versies van macOS of Apple Mail.

Instellen

1. Start Apple Mail.

• Is dit de eerste keer dat je Mail start? Je krijgt dan meteen de wizard te zien. Ga gelijk door naar stap 2.
  • Al eerder Mail gebruikt? In het menu 'Mail' kun je met de optie 'Voeg account toe…' de wizard te starten.

De optie 'Voeg account toe...' in Apple Mail.

2. Kies voor de optie 'Andere Mail-account'.

Kies voor 'Andere mail account...' in Apple Mail.

3. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op 'Log in'.

Vul je e-mailadres in Apple Mail in.

4. Apple Mail zal aangeven dat de controle is mislukt.

• Je dient nu bij 'Gebruikersnaam' nogmaals je e-mailadres in te voeren.
  • Bij 'Type account' kies je 'IMAP'.
  • Bij zowel de server voor de inkomende als uitgaande e-mail vul je 'mail.antagonist.nl' als mailserver in.

Vul het adres van de inkomende en uitgaande mailserver in.

5. Klik vervolgens op 'Log in'.

6. Selecteer de gewenste programma's die je met dit account wilt gebruiken en klik op 'Gereed'.

Selecteer de gewenste programma's die je met dit account wilt gebruiken en klik op 'Gereed'.

7. Je e-mailaccount is nu toegevoegd aan Apple Mail, zodat je via dit e-mailprogramma e-mail via de mailservers van Antagonist kunt versturen en ontvangen.

Instellingen controleren

Loop je vast met het instellen, dan is het handig om te weten hoe jij de instellingen handmatig kunt controleren. Dit gaat als volgt.

1. Start Apple Mail.

2. Klik bovenaan in het menu op 'Mail' en dan op 'Voorkeuren'.

De optie 'Voorkeuren...' in Apple Mail.

3. Ga naar het tabblad 'Accounts…' en klik in het kader links op je e-mailaccount.

4. Klik op 'Serverinstellingen' en haal vervolgens de vinkjes weg bij 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch'.

5. Controleer of je de juiste instellingen gebruikt, zodat het overeenkomt met de instellingen op de onderstaande afbeelding. Vervang 'info@jouwdomeinnaam.nl' met het e-mailaccount dat je hebt aangemaakt in DirectAdmin.

De instellingen handmatig controleren in Apple Mail.

6. Klik op 'Bewaar' om eventuele aanpassingen op te slaan.

7. Het e-mailaccount is nu juist ingesteld en klaar voor gebruik.