Hoe kan ik op een iPhone of iPad mijn mail instellen?

Je mailadres instellen op je iPhone of iPad is erg eenvoudig en kan zowel handmatig als automatisch. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je bij Apple Mail te werk moet gaan.

Zo kun je op je telefoon of tablet altijd bij je mail die je via de mailservers van Antagonist verstuurt en ontvangt. Gebruik je een mail app op je telefoon, dan hoef je dus niet telkens in je mobiele browser naar de webmail te gaan en daar in te loggen.

Wil je op meerdere apparaten mail ontvangen, dan dien je op alle apparaten voor IMAP als type account te kiezen. Je kunt dan ook probleemloos de webmail gebruiken. Bekijk de verschillen tussen POP en IMAP als je daarover graag meer wilt weten.

Wil je ook graag professionele e-mailadressen? Met een hostingpakket en domeinnaam kan het! Mailaccounts maak je eenvoudig aan en stel je gemakkelijk in. Zo heb je het in eigen beheer. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Automatisch mail instellen op je iPhone of iPad

Je kunt op een iPhone of iPad automatisch je mailaccount instellen. Het voordeel is dat dan vanzelf de aanbevolen instellingen worden gebruikt. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

1. Ga op je iPhone of iPad met Safari naar: https://mail.antagonist.nl/iphone/

2. Vul bij 'E-mailadres' het e-mailadres in dat je in DirectAdmin hebt aangemaakt en tik op 'OK'.

3. Tik op 'Installeren'.

4. Vul je naam en het wachtwoord behorende bij het e-mailadres in en tik op 'Klaar'.

5. Je e-mail is nu correct ingesteld.

Mocht je een profiel dat op deze wijze is aangemaakt willen verwijderen, dan kun je op je iPhone/iPad naar InstellingenAlgemeenProfielenAntagonistVerwijderen gaan om dat realiseren.

Belangrijk
Op dit moment kun je via het automatisch instellen maar één account per apparaat instellen. Nieuwe accounts zullen het eerste account overschrijven.

Aanbevolen mailinstellingen

Je kunt op een iPhone of iPad handmatig je mailadres instellen. Daarvoor heb je een aantal waardes nodig die je binnen het mailprogramma op je telefoon moet opgeven. In de tabel hieronder staan de aanbevolen instellingen.

Gebruikersnaam account@voorbeeld.nl
Wachtwoord Het bijbehorende wachtwoord
Servertype IMAP POP
Inkomende server mail.antagonist.nl mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld Ja Ja
Poort 993 995
Uitgaande server mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld Ja
Poort 587 (alternatief: 465)
Authenticatie Ja

Ter kennisneming
Gebruik in plaats van 'account@voorbeeld.nl' je eigen mailaccount dat je in DirectAdmin hebt aangemaakt. We adviseren om IMAP te gebruiken.

Handmatig mail instellen op je iPhone

Hieronder wordt beschreven hoe je Apple Mail voor je iPhone in dient te stellen om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen. In deze handleiding wordt er uitgegaan van het e-mailadres ‘info@jouwdomeinnaam.nl’. Die dien je te vervangen met het e-mailadres dat jij in DirectAdmin hebt aangemaakt.

Ter attentie
De schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op de Nederlandse versie van Apple Mail in iOS 11.3. Mogelijk wijken deze vensters af in andere versies. De positie van de knoppen en opties in de Engelse versie is hetzelfde en spreken nagenoeg voor zich.

1. Ga naar 'Instellingen'.

Ga naar 'Instellingen' op je iPhone.

2. Klik vervolgens op 'Accounts en wachtwoorden'.

Klik vervolgens op 'Mail, Contacten, Agenda'.

3. Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

4. Klik hier op de optie 'Andere'.

Klik hier op de optie 'Andere'.

5. Klik vervolgens op 'Voeg mailaccount toe'.

Klik vervolgens op 'Voeg mailaccount toe'.

6. Op het venster dat volgt, vul je de volgende gegevens in:

• Naam: jouw eigen naam. Deze komt bij de ontvanger van de e-mail in de 'Van'-regel te staan
  • E-mail: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin
  • Beschrijving: een beschrijving van dit e-mailaccount

Klik na het invullen van de juiste gegevens op 'Volgende' rechts bovenaan.

Vul de juiste gegevens voor jouw e-mailaccount op je iPhone in.

7. Zorg dat in het scherm dat nu te zien is 'IMAP' in blauw aangegeven is bovenaan. Hier kun je terugvinden wat het verschil is tussen POP en IMAP.

Kies voor 'IMAP' in Apple Mail op je iPhone.

8. Vul onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

9. De gegevens onder 'Server uitgaande post' dienen hetzelfde te zijn als bij de gegevens in stap 8. Vul dus wederom de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

Vul de juiste gegevens voor de inkomende en uitgaande mailserver in.

10. Klik hierna op 'Volgende'. Het e-mailaccount is nu juist ingesteld en klaar voor gebruik.

Ter kennisneming
Krijg je de melding 'Relaying niet toegestaan'? Controleer stap 9. Dit geeft namelijk aan dat er geen wachtwoord voor de uitgaande mailserver is ingevoerd.

Handmatig mail instellen op je iPad

Hieronder wordt beschreven hoe je Apple Mail voor je iPad in moet instellen om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen. Er wordt uitgegaan van het e-mailadres ‘info@jouwdomeinnaam.nl’, welke je dient te vervangen door het e-mailadres dat jij in DirectAdmin hebt aangemaakt.

Ter attentie
De schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op de Nederlandse versie van Apple Mail in iOS 7.1. Mogelijk wijkt het in andere versies af. De positie van de knoppen en opties in de Engelse versie zijn vaak hetzelfde.

1. Ga naar 'Instellingen'.

Ga naar 'Instellingen' op je iPad.

2. Klik vervolgens op 'Email, contacten, agenda's' aan de linkerkant van het instellingen-menu. Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

3. Er volgt nu een scherm welke je in staat stelt verschillende soorten e-mailaccounts in te stellen. Selecteer hier de optie 'Anders'.

Selecteer hier de optie 'Anders'.

4. Klik vervolgens op 'Voeg mailaccount toe' en vul de volgende gegevens in:

• Naam: jouw eigen naam. Deze komt bij de ontvanger van de e-mail in de 'Van'-regel te staan
  • E-mail: info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin
  • Beschrijving: een beschrijving van dit e-mailaccount

Klik op 'Voeg e-mailaccount toe'.

5. Klik na het invullen van de juiste gegevens op 'Volgende' rechts bovenaan.

Vul de gegevens in op je iPad en klik op 'Volgende'.

6. Zorg dat in het scherm dat nu te zien is 'IMAP' in blauw aangegeven is bovenaan. Hier kun je terugvinden wat het verschil is tussen POP en IMAP.

Selecteer 'IMAP' binnen Apple Mail op je iPad.

7. Vul onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

8. De gegevens onder 'Server uitgaande post' dienen hetzelfde te zijn als bij de gegevens in stap 7. Vul dus wederom de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

Vul de gegevens in van de in- en uitgaande mailserver.

9. Klik hierna op 'Volgende'. Het e-mailaccount is nu juist ingesteld en klaar voor gebruik.