iPhone/iPad

Het instellen van je iPhone of iPad om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen is erg eenvoudig. In deze handleiding lichten we stap voor stap toe hoe je Apple Mail voor je iPad of iPhone, zowel automatisch als handmatig, in kunt stellen.

Belangrijk
Als je e-mail op meerdere apparaten wilt ontvangen, dien je op alle apparaten te kiezen voor 'IMAP' in plaats van 'POP' als type account. Je kunt dan ook gebruik maken van webmail. Hier lees je wat het verschil is tussen POP en IMAP.

Automatisch instellen

1. Ga op je iPhone of iPad met Safari naar: https://mail.antagonist.nl/iphone/
  2. Vul bij 'E-mailadres' het e-mailadres in van de account die je aangemaakt hebt en tik op 'OK'.
  3. Tik op 'Installeren'.
  4. Vul je naam en het wachtwoord behorende bij het e-mailadres in en tik op 'Klaar'.
  5. Je e-mail is nu correct ingesteld.

Mocht je een profiel dat op deze wijze is aangemaakt willen verwijderen, dan kun je op je iPhone/iPad naar InstellingenAlgemeenProfielenAntagonistVerwijderen gaan om dat realiseren.

Belangrijk
Op dit moment kan je via het automatisch instellen maar één account per apparaat instellen. Nieuwe accounts zullen het eerste account overschrijven.

iPhone: handmatig instellen

Aanbevolen instellingen

Gebruikersnaam account@jouwdomeinnaam.nl
Wachtwoord Het bijbehorende wachtwoord
Servertype IMAP POP
Inkomende server mail.antagonist.nl mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld Ja Ja
Poort 993 995
Uitgaande server mail.antagonist.nl
SSL ingeschakeld Ja
Poort 587 (alternatief: 465)
Authenticatie Ja

Gebruik in plaats van 'account@jouwdomeinnaam' hier jouw eigen e-mailaccount dat je hebt aangemaakt in DirectAdmin. Voor het verschil tussen POP en IMAP, zie deze uitleg.

Hieronder wordt beschreven hoe je Apple Mail voor je iPhone in dient te stellen om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen. In deze handleiding wordt er uitgegaan van het e-mailadres ‘info@jouwdomeinnaam.nl’, welke je dient te vervangen door het e-mailadres dat jij hebt aangemaakt in DirectAdmin.

Ter attentie
De hieronder getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op Apple Mail, iOS 11.3. Mogelijk wijken deze vensters af in andere versies van iOS en Apple Mail. Bovendien zijn de getoonde schermafbeeldingen gemaakt met Nederlandse versie van de software. Echter, de positie van de knoppen en opties in de Engelse versie is hetzelfde en spreken nagenoeg voor zich.

1. Ga naar 'Instellingen'.

Ga naar 'Instellingen' op je iPhone.

2. Klik vervolgens op 'Accounts en wachtwoorden'.

Klik vervolgens op 'Mail, Contacten, Agenda'.

3. Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

4. Klik hier op de optie 'Andere'.

Klik hier op de optie 'Andere'.

5. Klik vervolgens op 'Voeg mailaccount toe'.

Klik vervolgens op 'Voeg mailaccount toe'.

6. Op het venster dat volgt, vul je de volgende gegevens in:

• Naam: jouw eigen naam. Deze komt bij de ontvanger van de e-mail in de 'Van'-regel te staan
  • E-mail: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin
  • Beschrijving: een beschrijving van dit e-mailaccount

Klik na het invullen van de juiste gegevens op 'Volgende' rechts bovenaan.

Vul de juiste gegevens voor jouw e-mailaccount op je iPhone in.

7. Zorg dat in het scherm dat nu te zien is 'IMAP' in blauw aangegeven is bovenaan. Hier kun je terugvinden wat het verschil is tussen POP en IMAP.

Kies voor 'IMAP' in Apple Mail op je iPhone.

8. Vul onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

9. De gegevens onder 'Server uitgaande post' dienen hetzelfde te zijn als bij de gegevens in stap 8. Vul dus wederom de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

Vul de juiste gegevens voor de inkomende en uitgaande mailserver in.

10. Klik hierna op 'Volgende'. Het e-mailaccount is nu juist ingesteld en klaar voor gebruik.

Ter kennisneming
Krijg je de melding 'Relaying niet toegestaan'? Controleer stap 9. Deze melding geeft namelijk aan dat er geen wachtwoord is ingevoerd voor de uitgaande mailserver.

iPad: handmatig instellen

Hieronder wordt beschreven hoe je Apple Mail voor je iPad in dient te stellen om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen. In deze handleiding wordt er uitgegaan van het e-mailadres ‘info@jouwdomeinnaam.nl’, welke je dient te vervangen door het e-mailadres dat jij hebt aangemaakt in DirectAdmin.

Ter attentie
De hieronder getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op Apple Mail, iOS 7.1. Mogelijk wijken deze af in andere versies van iOS en Apple Mail. Bovendien zijn de getoonde schermafbeeldingen gemaakt met Nederlandse versie van de software. Echter, de positie van de knoppen en opties in de Engelse versie is hetzelfde en spreken nagenoeg voor zich.

1. Ga naar 'Instellingen'.

Ga naar 'Instellingen' op je iPad.

2. Klik vervolgens op 'Email, contacten, agenda's' aan de linkerkant van het instellingen-menu. Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account'.

3. Er volgt nu een scherm welke je in staat stelt verschillende soorten e-mailaccounts in te stellen. Selecteer hier de optie 'Anders'.

Selecteer hier de optie 'Anders'.

4. Klik vervolgens op 'Voeg mailaccount toe' en vul de volgende gegevens in:

• Naam: jouw eigen naam. Deze komt bij de ontvanger van de e-mail in de 'Van'-regel te staan
  • E-mail: info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin
  • Beschrijving: een beschrijving van dit e-mailaccount

Klik op 'Voeg e-mailaccount toe'.

5. Klik na het invullen van de juiste gegevens op 'Volgende' rechts bovenaan.

Vul de gegevens in op je iPad en klik op 'Volgende'.

6. Zorg dat in het scherm dat nu te zien is 'IMAP' in blauw aangegeven is bovenaan. Hier kun je terugvinden wat het verschil is tussen POP en IMAP.

Selecteer 'IMAP' binnen Apple Mail op je iPad.

7. Vul onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

8. De gegevens onder 'Server uitgaande post' dienen hetzelfde te zijn als bij de gegevens in stap 7. Vul dus wederom de volgende gegevens in:

• Hostnaam: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: het door jou aangemaakte e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin

Vul de gegevens in van de in- en uitgaande mailserver.

9. Klik hierna op 'Volgende'. Het e-mailaccount is nu juist ingesteld en klaar voor gebruik.