Mail instellen in Apple Mail (OS X Mountain Lion)

Hier wordt beschreven hoe je het programma Apple Mail in moet stellen om e-mail van de Antagonist-servers te ontvangen en te lezen. Mail wordt standaard geleverd met OS X.

De hieronder getoonde schermafbeeldingen en beschreven procedures zijn gebaseerd op OS X 10.8 met Mail 6.3. Mogelijk wijken deze af in andere versies van OS X of Mail. Er zijn twee handleidingen: een Nederlandse en een Engelse.

Instellen (Nederlandstalig)

1. Start Apple Mail.

• Is dit de eerste keer dat je Mail start? Je krijgt dan meteen de wizard te zien. Ga gelijk door naar stap 2.
  • Al eerder Mail gebruikt? In het menu 'Mail' kun je met de optie 'Voeg account toe…' de wizard te starten.

Je kunt via 'File' de optie 'Add account…' kiezen om de wizard te starten.

2. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in en druk op 'Ga door'.

Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in en druk op 'Ga door'.

3. Vul enkele algemene gegevens met betrekking tot het account in:

• Type account: kies hier voor POP of IMAP. Lees hier wat het verschil ertussen is
  • Beschrijving account: vul een naam voor dit account in waarmee je deze eenvoudig kunt herkennen
  • Server inkomende post: mail.antagonist.nl
  • Gebruikersnaam: je aangemaakte e-mailadres, e.g. adres@voorbeeld.nl
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord

4. Klik weer op 'Ga door'.

Vul de gegevens voor je e-mailaccount in en klik op 'Ga door'.

5. Voer de gegevens van de uitgaande mailserver in:

• Server uitgaande post: mail.antagonist.nl
  • Gebruik identiteitscontrole: de uitgaande mailserver heeft authenticatie nodig, dus zet hier een vinkje.
  • Gebruikersnaam: dezelfde gegevens als je bij de inkomende mailserver op hebt gegeven.
  • Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord.

6. Klik nogmaals op 'Ga door'.

Voer de gegevens voor de uitgaande mailserver in en klik op 'Ga door'.

7. Je krijgt nu een overzicht van de instellingen. Klik op 'Maak aan'.

Instellen (Engelstalig)

1. Start Apple Mail.

• Is dit de eerste keer dat je Mail start? Je krijgt dan meteen de wizard te zien. Ga gelijk door naar stap 2.
  • Al eerder Mail gebruikt? In het menu 'Mail' kun je met de optie 'Voeg account toe…' de wizard te starten.

Je kunt via 'File' de optie 'Add account…' kiezen om de wizard te starten.

2. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op 'Continue'.

Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in binnen Apple Mail.

3. Vul enkele algemene gegevens met betrekking tot het account in:

• Account Type: kies hier voor POP of IMAP.
  • Account Description: vul een naam voor dit account in waarmee je deze eenvoudig kunt herkennen
  • Incoming Mail Server: mail.antagonist.nl
  • User Name: je aangemaakte e-mailadres, e.g. adres@voorbeeld.nl
  • Password: het bijbehorende wachtwoord.

4. Klik weer op 'Continue'.

Klik op 'Continue'.

5. Voer de gegevens van de uitgaande mailserver in:

• Outgoing Mail Server: mail.antagonist.nl
  • Use Authentication: de uitgaande mailserver heeft authenticatie nodig, dus zet hier een vinkje
  • User Name: dezelfde gegevens als je bij de inkomende mailserver op hebt gegeven
  • Password: het bijbehorende wachtwoord

Klik daarna op 'Continue'.

Voer de gegevens van de uitgaande mailserver in binnen Apple Mail.

6.Je krijgt nu een overzicht van de instellingen. Klik op 'Create';

Mail is nu volledig ingesteld en je kunt nu gebruik maken van het programma. Meer informatie over het gebruik van Mail kun je vinden in het menu 'Help'.