Hoe kan ik mijn mail instellen in Apple Mail (macOS Catalina)?

Het e-mailprogramma Apple Mail wordt standaard meegeleverd met macOS. In deze handleiding beschrijven we stap voor stap hoe je dit e-mailprogramma moet instellen om e-mail via de mailservers van Antagonist te ontvangen en versturen.

Ter attentie
Deze schermafbeeldingen en stappen zijn gebaseerd op macOS Catalina 10.15.6 met Mail 13.4. In andere versies van macOS of Apple Mail werkt het in grote lijnen hetzelfde.

E-mailaccount instellen

1. Start Apple Mail.

• Is dit de eerste keer dat je Mail start? Je krijgt dan meteen de wizard te zien. Ga gelijk door naar stap 2.
  • Al eerder Mail gebruikt? In het menu 'Mail' kun je met de optie 'Voeg account toe…' de wizard te starten.

De optie 'Voeg account toe...' in Apple Mail.

2. Kies voor de optie 'Andere Mail-account'.

Kies voor 'Andere Mail-account...' in Apple Mail.

3. Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op 'Log in'.

Vul je naam, e-mailadres en wachtwoord in.

4. Apple Mail zal aangeven dat de controle van de accountnaam of het wachtwoord is mislukt.

De authenticatie-melding in Apple Mail.

• Vul bij 'Gebruikersnaam' nogmaals je e-mailadres in.
  • Kies bij 'Type account' voor 'IMAP'.
  • Vul bij zowel de server voor inkomende als uitgaande e-mail 'mail.antagonist.nl' in en klik daarna op 'Log in'.

Vul de gevraagde gegevens aan en klik op 'Log in'.

5. Selecteer de gewenste programma's die je met dit account wilt gebruiken en klik op 'Gereed'. Je e-mailaccount is nu succesvol toegevoegd aan Apple Mail.

Selecteer de gewenste programma's die je met dit account wilt gebruiken en klik op 'Gereed'.

Instellingen controleren

Loop je vast met je e-mailaccount instellen in Apple Mail, dan is het handig om te weten hoe jij de instellingen handmatig kunt controleren. Dit gaat als volgt.

1. Start Apple Mail en klik bovenaan in het menu op 'Mail' en dan op 'Voorkeuren…'.

De optie 'Voorkeuren...' in Apple Mail.

2. Ga naar het tabblad 'Accounts…' en klik in het kader links op je e-mailaccount. Klik nu op 'Serverinstellingen' en haal vervolgens de vinkjes weg bij 'Beheer verbindingsinstellingen automatisch'.

De serverinstellingen controleren in Apple Mail.

3. Controleer of je de juiste instellingen gebruikt, zodat het overeenkomt met de instellingen op de bovenstaande afbeelding. Vervang 'info@voorbeeld.nl' met het e-mailaccount dat je hebt aangemaakt in DirectAdmin.

Heb ook je de uitgaande mailserver ingesteld?
De velden bij de uitgaande mailserver moeten zijn ingevuld, anders kun je geen mail versturen.

4. Klik op 'Bewaar' om eventuele aanpassingen op te slaan. Het e-mailaccount is nu juist ingesteld en klaar voor gebruik.