Maak unieke combinaties met .SHOP, .BLOG of .CLUB om jouw verhaal perfect vertellen. Nu met 30% korting →

Hulp bij je webhostingpakket of domeinnaam?

Makkelijke handleidingen, nuttige pagina's en Premium Support — of vraag onze experts.

 

Hoe verhuis ik een domeinnaam naar Antagonist?

Als de domeinnaam die je bij ons wilt gebruiken momenteel bij een andere provider is ondergebracht, moet je die verhuizen. Een verhuizing is niet moeilijk, maar vereist wel een goede voorbereiding. Normaliter lukt een verhuizing ook zonder downtime. Zorg ervoor dat je ruim voor de vervaldatum van je domeinnaam (minimaal drie weken) de verhuizing in gang zet, om vervelende problemen te voorkomen.

1. Controleer houdergegevens van de domeinnaam

Controleer of de houdergegevens van jouw domeinnaam volledig up-to-date zijn. Het verschilt per domeinnaam waar je de huidige houdergegevens kunt opvragen, zie deze pagina voor een overzicht.

De 'administratieve contactpersoon' van de domeinnaam moet per e-mail bereikbaar zijn, omdat die elektronisch toestemming moet verlenen voor de verhuizing. Als de houdergegevens niet meer up-to-date zijn moet je bij je huidige provider een verzoek tot wijziging van de gegevens indienen.

Controleer ook of de domeinnaam verhuisd kan worden. Soms staat er een 'lock' (beveiliging tegen verhuizen) op de domeinnaam, dit staat dan ook in het overzicht van houdergegevens. Mocht dat het geval zijn, vraag dan je huidige provider om deze 'lock' te verwijderen.

Ook is het niet mogelijk een domeinnaam te verhuizen als deze minder dan 60 dagen geleden geregistreerd is, in welk geval je moet wachten tot deze periode is verstreken voordat je het verhuisverzoek indient.

2. Vraag de verhuiscode van de domeinnaam op

Voor alle soorten domeinnamen moet je bij je huidige provider een verhuiscode opvragen. Dit is een soort PIN-code voor de domeinnaam die je nodig hebt om te bewijzen dat je de eigenaar bent van de domeinnaam. Hoe je deze precies op kunt vragen, is afhankelijk van de huidige provider.

3. Opzeggen huidige provider

Zeg de domeinnaam (en eventueel hostingpakket) op per einde contractsdatum. Dat voorkomt de verrassing van een ongewenste verlenging. Meestal versnelt een opzegging het verhuisproces, omdat de huidige provider dan op de hoogte is van de verhuizing. Houd echter wel rekening met eventuele opzegtermijnen bij de huidige provider.

Belangrijk
Zeg de domeinnaam niet per direct op, anders loop je het risico dat je de domeinnaam verliest of dat deze in een (dure) quarantaine belandt!

4. Plaats bestelling

Je kunt nu gaan verhuizen. Vul je domeinnaam in op onze website. Als het goed is heeft je domeinnaam de status 'verhuisbaar'. De verhuiscode hoef je niet in te vullen tijdens het bestelproces. Na het voltooien van de bestelling ontvang je automatisch een e-mail, waarin om de verhuiscode wordt gevraagd.

Ter kennisneming
Vul tijdens het bestelproces een e-mailadres in dat niet gekoppeld is aan de te verhuizen domeinnaam. In geval van problemen kunnen we je dan ook tijdens de verhuizing bereiken.

5. Verhuizen van de website en e-mail

Nu je bestelling is geplaatst, is het tijd om je website en e-mail over te zetten naar je nieuwe webhostingpakket. Hoe je dat doet, kun je lezen op de pagina's 'Hoe verhuis ik mijn website?' & 'Hoe verhuis ik m'n email?'.

Wil je graag hulp bij je verhuizing? Antagonist biedt een Verhuisservice, waarbij een expert jouw complete verhuizing naar Antagonist regelt. De gehele overstap wordt voor je gedaan, dat scheelt veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt!