Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Wat is quarantaine?

Als een domein niet wordt verlengd door de huidige provider, dan kan een domein in quarantaine komen (in het Engels redemption). Dit is een periode van ruim een maand waarin het domein onbereikbaar is voor het publiek en slechts tegen een verhoogde prijs kan worden verlengd of verhuisd door de huidige domeineigenaar. Deze periode is ingevoerd om te voorkomen dat door een menselijke of technische fout een domein meteen op straat komt te liggen.

Als een verhuizing of verlenging mislukt, omdat het domein in quarantaine staat, moet je contact met ons opnemen. We zullen dan voor je uitzoeken wat de prijs is. Deze prijs is ook opgenomen in onderstaande tabel. Bij een verhuizing is het meestal voordeliger om het domein bij de huidige provider te verlengen om het vervolgens naar ons te verhuizen.

Tarieven voor quarantaine

De prijzen die voor de verschillende domeinen worden gehanteerd, worden gebaseerd op de prijzen van de instantie die de domeinen uitgeeft. Antagonist kan dus geen invloed op deze prijs uitoefenen. Er is een verschil in prijs voor het verlengen en het verhuizen naar Antagonist. In de tabel hieronder worden de prijzen bovenop de normale registratiekosten vermeld.

Domein Verhuizen Verlengen
Excl. btw Incl. btw Excl. btw Incl. btw
.NL € 75,- € 90,75 € 15,- € 18,15
.BE € 60,- € 72,60 € 10,- € 12,10
.EU n.v.t. n.v.t. € 8,- € 9,68
.COM n.v.t. n.v.t. € 75,- € 90,75
.NET n.v.t. n.v.t. € 75,- € 90,75
.ORG n.v.t. n.v.t. € 75,- € 90,75
.BIZ n.v.t. n.v.t. € 75,- € 90,75
Overig n.v.t. n.v.t. op navraag op navraag

Aan deze tabel kunnen geen rechten worden ontleend. Neem contact op voor een definitieve prijsopgave.

Domeinextensies met 'n.v.t' in de verhuiskolom kunnen niet uit quarantaine worden verhuisd. Als je domein bij Antagonist in quarantaine is geraakt, kun je contact met ons opnemen. We zullen dan voor je kijken of het domein nog kan worden verlengd.

Dit is meestal niet meer mogelijk als het domein langer dan 25 dagen in quarantaine zit. Als je een domein in quarantaine naar Antagonist wilt verhuizen, dan zul je contact op moeten nemen met je huidige provider.

Als een domein niet uit quarantaine wordt gehaald, wordt de status 'pending delete' ('gereed om verwijderd te worden' – geldt niet voor .EU). Dit is een periode van vijf dagen waarin niets met het domein gedaan kan worden. Na deze periode is het domein weer vrij voor registratie.

Mogelijkheden

Je hebt de volgende opties als je domein in quarantaine is geraakt.

  • Je verlengt het domein bij je huidige provider vanuit quarantaine. Dit kost meestal extra.
  • Je laat het domein vervallen en registreert het bij vrijkomst opnieuw. Het risico is dat je het domein kunt kwijtraken.
  • Gaat het om een .NL of .BE, dan kun je het domein door ons uit quarantaine laten verhuizen. Dit kost meer dan een gewone verlenging en is de duurste optie.

Naast bijbetalen om het domein uit quarantaine of redemption te halen, is het mogelijk om het domein te laten vervallen. Dit houdt in dat het domein uit quarantaine komt en door iedereen weer geregistreerd kan worden. Vervolgens kun je het domein bij ons opnieuw tegen het standaardtarief registeren.

Hoewel dat de voordeligste optie is, brengt dit ook het meeste risico met zich mee. Het is namelijk voor iedereen mogelijk om het domein te registreren als die eenmaal weer vrij is. De kans is daardoor groot dat het domein door zogenaamde 'domeinkapers' voor je neus wordt weggekaapt. Hier is helaas niets tegen te doen.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Geen cookies