Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Hoe lang duurt het domeinnaam verhuizen?

Bij veel domeinen start de verhuizing direct na invoer van de juiste verhuiscode. Het verhuizen van de domeinnaam is dan binnen enkele uren volledig afgerond. Echter, afhankelijk van de domeinextensie kan het verhuizen ervan ook tot enkele dagen in beslag nemen. Bijvoorbeeld, omdat er een wachtperiode geldt.

Zo hebben domeinen met een internationale extensie een wachtperiode van vijf dagen. Dit heeft te maken met regelgeving van de overkoepelende organisatie erachter (ICANN). In deze vijf dagen kan de huidige registrar tegen de verhuizing bezwaar maken, bijvoorbeeld als deze ongewenst is.

Wil je niet vijf dagen wachten, dan kun je bij je huidige provider verzoeken of ze versneld toestemming willen geven. Een alternatief is om alvast bij je huidige partij de nameservers naar de onze te wijzigen of daar de DNS-records aan te passen. Neem gerust contact met ons op als je daarover vragen hebt.

In de tabel hieronder staan de procedures van de verschillende extensies en een indicatie van de totale verhuisduur.

Extensie Procedure
.NL De verhuizing wordt meteen voltooid na invoer van de juiste verhuiscode.
.EU De verhuizing wordt meteen voltooid na invoer van de juiste verhuiscode.
.BE Er wordt een e-mail met de verhuiscode naar de huidige domeinhouder gestuurd. Na het invullen van de verhuiscode in Mijn Antagonist wordt de verhuizing meteen voltooid.
Overige Bij een internationale domeinnaam (bijvoorbeeld .COM of .NET) duurt het vijf dagen voordat deze volledig verhuisd is. Na deze wachtperiode zal het domein naar ons worden verhuisd.

Factoren voor vertraging

Er zijn veel factoren die meespelen bij de duur van de verhuizing, ook factoren waar Antagonist geen invloed op heeft. Zo kan een verhuizing worden vertraagd als:

  • de verhuiscode onjuist is;
  • er nooit op een bevestigingsmail wordt gereageerd;
  • het e-mailadres van de administratieve contactpersoon onjuist is;
  • de huidige provider bezwaar maakt tegen de verhuizing en het annuleert;
  • er moet worden gewacht op toestemming van de beheerder van de extensie.

Ter kennisneming
Voor een sneller verloop van de verhuizing, en ook voor een snellere activatie van Basis SSL, is het aan te raden om minimaal 24 uur voor de verhuizing bij de andere partij de TTL van de domeinnaam zo laag mogelijk te (laten) zetten.

Aandachtspunten

  • Het is mogelijk om de start van de verhuisprocedure uit te stellen. Dit doe je door bij het bestellen op te geven wanneer de verhuizing moet beginnen. Pas op die datum wordt de verhuizing dan gestart.
  • Het specificeren van een verhuismoment is enkel mogelijk wanneer bestellingen via het klantaccount in Mijn Antagonist worden geplaatst.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Geen cookies