Wij gaan door tot jij 100% tevreden bent

De technische experts van onze bekroonde klantenservice staan voor je klaar!

Wat is een premium domein?

Een premium domein is een gewilde en authentieke domeinnaam, waardoor deze veel duurder is dan een normale domeinregisratie. Dit kan oplopen tot honderden tot zelfs honderduizenden euro's. De registry die de extensie aanbiedt, bepaalt zelf welke domeinnamen er in de premium-categorie vallen.

Wij bieden niet de mogelijkheid om dit soort domeinen te registeren. De prijs voor ieder premium domein moet afzonderlijk worden bepaald en dat past niet binnen ons registratiesysteem dat hevig leunt op automatisering. Bij ons verschillen de tarieven per extensie, maar heeft ieder domein die je met die extensie registreert hetzelfde tarief.

Kenmerken van premium domeinen

Premium domeinen zijn vaak kort, generiek en eenvoudig te onthouden. Het kan bijvoorbeeld een plaatsnaam zijn of een algemeen bekend voorwerp, dienst of product. Kenmerkend is ook, dat de taal waarin het domein is geschreven overeenkomt met de domeinextensie van dat land (koffie.nl of cooking.com).

Commercieel gezien zijn dit type domeimen doorgaans van grote waarde, zowel tijdens gebruik als met de verkoop ervan. Meestal is in één oogopslag wel duidelijk waarom ze zo gewild zijn. Een domeinnaam zoals auto.nl zal waarschijnlijk veel meer mensen aanspreken dan automobielen.biz.

Premium domeinen komen voor bij zowel al langer bestaande als nieuwe extensies. Bij de meest gangbare extensies, zoals .NL of .COM, zijn die adressen vaak al jarenlang geregistreerd. In die tijd hebben ze flink wat waarde opgebouwd en zullen ze bij verkoop veel geld opleveren.

Ook de nieuwe extensies hebben premium domeinen. Die hoeven niet per se al aan iemand te zijn vergeven. Het kan dan gaan om namen, waarvan verwacht wordt dat ze erg in waarde zullen stijgen. Denk aan adressen als beach.club of gym.club. Daar wordt om die reden dan ook vaak een hogere registratie- en verlengprijs voor gevraagd.

 

Sterren Domeinnaam: 5 sterren uit 5.118 reviews

320.000+ domeinnamen geregistreerd
Bij de beste registrars in MT1000 en Emerce 100

Geen cookies